witam! może ktoś z państwa może mi pomóc. rozbierałem już niejednokrotnie naboje do tt, ale z czymś takim jeszcze sie nie spotkałem .Po wyciągnięciu czubka wszystko ok. normalny proch, więc go wysypuje i w połowie jakby blaszka przedzielająca nabój. Myślałem, że to skawalony proch choć było to bardzo dziwne bo nabój był w dobrym stanie. Nie wiem co to było bo z ciekawości przeciąłem nabój i tamto coś wypadło mi w piach i nie mogłem znajść. wiem że było w kształcie naparstka idące od środka łuski do samego czubka. a pod spodem był gruby proch taki gdzieś jak w Mosinach może nawet grubszy.
Pytanie
KrzyGos111
może ktoś z państwa może mi pomóc.
rozbierałem już niejednokrotnie naboje do tt, ale z czymś takim jeszcze sie nie spotkałem .Po wyciągnięciu czubka wszystko ok. normalny proch, więc go wysypuje i w połowie jakby blaszka przedzielająca nabój. Myślałem, że to skawalony proch choć było to bardzo dziwne bo nabój był w dobrym stanie. Nie wiem co to było bo z ciekawości przeciąłem nabój i tamto coś wypadło mi w piach i nie mogłem znajść. wiem że było w kształcie naparstka idące od środka łuski do samego czubka. a pod spodem był gruby proch taki gdzieś jak w Mosinach może nawet grubszy.
Z góry dziękuje za pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.