Jump to content
  • 0

dziwna luska do id

lysy452

Question

17 answers to this question

Recommended Posts

Posted
zgadza sie panowie ja rowniez nie proznowalem i polatalem po necie pociski byly stosowane w MG FF w samolotach typu Messerschmitt Bf 110 w przedniej czesci kadluba.dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Posted
Kolego Lysy452 widzę, że Woodhaven zidentyfikował Ci tą klapkę od Me 109, jeżeli ta łuska była gdzieś w pobliżu to także jest od Me 109, gdyż ponieważ:))) MG FF był bronią stosowaną w tym typie samolotu.
Info na temat łuski już polinkowane przez kolegę Kopijnika. Więc to chyba wszystko.

Pozdrawiam.
Posted
klapki jeszcze nie dalem do id tylko korek wlewu,ja mialem stronke gdzie wlasnie mg ff mialo zastosowanie w Bf 110,jak dlamnie to jest malo istotne bo ja sie nie zajmuje samolotami ,poprostu przypadkowe trafienie.pozdrawiam
Posted
Rzeczywiście troszkę nieprecyzyjnie zabrzmiała moja odpowiedz. Oczywiście działko FF było stosowane między innymi w Me109 i masz całkowitą rację, że było też stosowane w Me110 jak i w innych typach niemieckich samolotów.
No ale jak mało Cię to interesuję to nie będziemy się tutaj nad tym rozwodzić godzinami:)))
Ja bym się cieszył z takiego znaleziska:)))

Pozdrawiam i darz dół.
Posted
nijak nie wygląda na 20x80RB
http://www.carbinesforcollectors.com/cartridgeid.html
czwarta od lewej...
brak wtoku i kryzy... ze wszystkimi konsekwencjami dla mechaniki...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information