Skocz do zawartości

hmm, może pomożecie...

housenka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, szykuję się na zmianę wykrywacza z jebelka na coś lepszego- no i właśnie nie wiem, co kupic: Do dyspozycji mam 500 zł- myślałem nad ace 150 i 250, oraz smętkiem hs3... Potrzebuję dyskryminacji, ale z tego, co wiem, każdy z tych wykrywaczy ją ma. Szukam raczej łusek/ koloru (ale nie monet), czasami grubszą militarkę... Jak myślicie która wykrywka będzie najlepsza? A może polecicie coś innego? Pozdro.
Napisano
Przeszukaj forum co drugi wątek jest na ten temat.Ace 150 250 i hs3 to bardzo popularne wykrywacze, ustaw się z kimś kto dysponuje takim sprzętem i zobacz jak działa, co znajduje, wtedy będzie łatwiej wybrać.Hs3 ma lepsze zasięgi, na łuski karabinowe jest dobry, ale na mniejsze rzeczy jak monetki itp. raczej kiepski, za to ace lepiej widzi mniejsze rzeczy, ale gorzej z zasięgami.Z tego co piszesz ja bym polecał hs3
Napisano
Hmm, mam mętlik w głowie: niby ace 250 jest na mniejsze, kolorowe rzeczy, ale kilka osób pisało, że na militarkę też się nadaje...Druga rzecz, że używanego smętka trudno dorwac za 500 zł. A może jakiś inny wykrywacz? Zależy mi, żeby był łatwy w obsłudze, bo będzie to mój pierwszy profesjonalny" wykrywacz.
Napisano
Zapewniam cie jeżeli zamierzasz szukać łusek (nie stalowych) to obydwa modele Garretta bedą odpowiednie. Militarkę Garrettami też sie da szukać ale nie zostały zaprojektowane do takich celów(brak trybu statycznego i wykrywacz nie potrafi odżucać małych stalowych śmieci)
Napisano
Spróbuj się zakręcić za Salamandrą, niedługo używaną ze standardową cewką śmiało powinieneś kupić, osiągi porównywalne, a nawet nie wiem czy nie lepsze od HS3. Kolorków też się nim fajnie szuka. Znam ludzi co chodzą nimi po 7-8 lat, jego wadą jest to że ma panel z przyciskami itp. od góry, a nie jak np. w HS3 z boku, i w tedy mogą występować problemy z wilgocią (ale jest na to patent, cienka przezroczysta reklamówka i dalej się bawisz), więc poczytaj trochę sobie o tym sprzęcie
Napisano
Chodzi o coś takiego?
http://allegro.pl/item339147681_wykrywacz_metali_salamandra_ii_na_gwarancji_.html
Hmm, no i znowu nie wiem: teraz myślę pomiędzy tym garettem, a salamandrą ( niby lepsza od smętka). Hmm,spomiędzy tych 2: co bardziej polecacie? Ciągnie mnie do garetta, ale jeśli ta salamandra taka dobra...
Napisano
Z czystym sumieniem moge polecić HS-3 smetka,miałem i na militaria jest super,masz do wyboru 4 rozmiary cewek,które nie sa drogie.W zamian dostajesz nowy sprzet za 820zł i masz gwarancję,a popyt na szarym rynku jest duzy i nawet jak po 1,5 roku go odsprzedaż to z niewielka stratą.
Napisz na priv. to co dam nr do Pana Smetkowskiego-oczywiście jak jestes zainteresowany.
Napisano
Nie mogę ci powiedzieć nic o Salamandrze, o Smętku słyszałem tyle że jest dobry na militarkę i tyko nią.Co do ACE250 z łuskami nie ma większego problemu jedynie z pordzewiałymi mosinami co do militarki to na nie dużej głębokości pokopiesz zależy jak wielki będzie to przedmiot. Najlepiej to mieć okazje pokopać z osobami co posiadają takie wykrywacze lub osoby co miała styczność z tymi wykrywaczami ja mam ACE250 to ci mogę o nim powiedzieć i mam troszkę styczności z Solarisem ale to nie na twój budżet.
Napisano
A ja zaproponuje do rozważenia może takie wykrywacze ciekawe co na to koledzy?
http://wykrywacze-nowaka.prv.pl/beachcomber.htm
i ceny przystępne
Napisano
Witam !!!

Korzystając z okazji chciałbym zapytać grono o cewkę do HS3.

Czym różni się 25 cm od 30 cm ( zasięg a może obszar przeszukiwania )

Jeśli ma ktoś doświadczenia z pracy z 25 proszę o komentarz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie