atb22 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam
felfree Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 NIE WYDAJE MI SIĘ ŻE TO JEST Z OKOPÓW TYM BARDZIEJ BECZKA WSKAZUJE NATO .... CIEKAWE NAPRAWDE GDZIE WYKOPALEŚ ...?
atb22 Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Witam, wszystkie te drobiazgi zostały wykopane w okopach. Beczkę wrzuciłem przy okazji a co w niej było można zobaczyć tutaj http://www.odkrywca.pl/zielona-gora-i-okolice,392962.html#392962Nikt naprawdę nie wie czy te guziczki to IIWS.??
atb22 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam
R51 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Groszek to naturalnie Wehrmacht z Waffenrocka, natomiast ten drugi nie przypomina znanych mi guzików Kriegsmarine.
R51 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Ozdoby to w kolejności broszka i dwie spinki do włosów. Na oko broszka to lata 30/40 a spinki przełom XIX i XX w.
atb22 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Przy okazji beczkę jak ktoś mógł by zidentyfikować czy zwykła czy może do użytku wojskowego.
dareQ Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 ..drugi(brosza?) i trzeci(spinka do włosów) fant to raczej coś z damskiego" oprzyrządowania :) nie jestem pewien co do pierwszego... albo pamiątki po ukochanych kobietach albo efekty sprzatania domowych szuflad... w mojej okolicy okopy pełne są śmieci (przy-wioskowe wysypisko śmieci)
Question
atb22
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.