Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o ID kilku drobiazgów.

atb22

Pytanie

Napisano
Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, wszystkie te drobiazgi zostały wykopane w okopach. Beczkę wrzuciłem przy okazji a co w niej było można zobaczyć tutaj http://www.odkrywca.pl/zielona-gora-i-okolice,392962.html#392962
Nikt naprawdę nie wie czy te guziczki to IIWS.??
Napisano
Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam
Napisano
Groszek to naturalnie Wehrmacht z Waffenrocka, natomiast ten drugi nie przypomina znanych mi guzików Kriegsmarine.
Napisano
Ozdoby to w kolejności broszka i dwie spinki do włosów. Na oko broszka to lata 30/40 a spinki przełom XIX i XX w.
Napisano

Przy okazji beczkę jak ktoś mógł by zidentyfikować czy zwykła czy może do użytku wojskowego.

Napisano
..drugi(brosza?) i trzeci(spinka do włosów) fant to raczej coś z damskiego" oprzyrządowania :) nie jestem pewien co do pierwszego... albo pamiątki po ukochanych kobietach albo efekty sprzatania domowych szuflad... w mojej okolicy okopy pełne są śmieci (przy-wioskowe wysypisko śmieci)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie