atb22 Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam
felfree Napisano 3 Maj 2008 Napisano 3 Maj 2008 NIE WYDAJE MI SIĘ ŻE TO JEST Z OKOPÓW TYM BARDZIEJ BECZKA WSKAZUJE NATO .... CIEKAWE NAPRAWDE GDZIE WYKOPALEŚ ...?
atb22 Napisano 4 Maj 2008 Autor Napisano 4 Maj 2008 Witam, wszystkie te drobiazgi zostały wykopane w okopach. Beczkę wrzuciłem przy okazji a co w niej było można zobaczyć tutaj http://www.odkrywca.pl/zielona-gora-i-okolice,392962.html#392962Nikt naprawdę nie wie czy te guziczki to IIWS.??
atb22 Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Witam, szanownych kolegów proszę o pomoc w ID tych przedmiotów , wszystkie wykopane z okopów.Jeśli chodzi o guziczki to groszek z 6 czy to Wehrmacht a marynarski czy to Kriegsmarine. Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam
R51 Napisano 4 Maj 2008 Napisano 4 Maj 2008 Groszek to naturalnie Wehrmacht z Waffenrocka, natomiast ten drugi nie przypomina znanych mi guzików Kriegsmarine.
R51 Napisano 4 Maj 2008 Napisano 4 Maj 2008 Ozdoby to w kolejności broszka i dwie spinki do włosów. Na oko broszka to lata 30/40 a spinki przełom XIX i XX w.
atb22 Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Przy okazji beczkę jak ktoś mógł by zidentyfikować czy zwykła czy może do użytku wojskowego.
dareQ Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 ..drugi(brosza?) i trzeci(spinka do włosów) fant to raczej coś z damskiego" oprzyrządowania :) nie jestem pewien co do pierwszego... albo pamiątki po ukochanych kobietach albo efekty sprzatania domowych szuflad... w mojej okolicy okopy pełne są śmieci (przy-wioskowe wysypisko śmieci)
Pytanie
atb22
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.