miś64 Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 Witam Szanownych Forumowiczów"Przepraszam ,jeśli trafiłem nie tam gdzie powinienem. Wertuję od kilku dni forum i nic nie mogę znależć(może wiek i małe doświadczenie posługiwania się internetem).Potrzebuję pomocy w kwestii jak w temacie.Posiadam 100% informację o miejscu zagrzebania (a nie pochówku)ciała niemieckiego żołnierza w 1944r.Chcę pojechać w to miejsce razem z synem w te wolne dni i nie wiem czy mogę rozpocząć poszukiwania.Nie zależy nam na guzikach,drobiazgach,(trochę tego znalazłem na polach).Chciałbym zgłośić to do fundacji Pamięć" lub gdzieś indziej.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 to idziesz w dobra strone - fundacja Pamiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś64 Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 Właściciel gruntu powiedział:Żadnej fundacji,chcesz to kop,albo sp.......j .No to co mam robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 zgłos fundacji - no chyba ze nie bedziesz mial wyrzutow sumienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 to ze jakiś jegomość którego rozgarnięcie jest na etapie typowego buraka z owego pola nie oznacza że jest właścicielem wszystkiego co się znajduje na jego polu.Widać że żywcem od pługa oderwany !!!pozdrawiam Kurt.ps. nie zastanawiaj się tylko zgłaszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Dziś Ukraina wczoraj Rosja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesio0965 Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Każdy z nas rodzi się człowiekiem a życie może nas zmienić w ........ . Umieramy wszyscy tak samo. Nienawiść i uprzedzenia dotyczą żywych. Zmarłemu należy się pochówek a bliskim powiadomienie. Zrób tak jak powinien zrobić człowiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Odpuść sobie fundację Pamięć, więcej z nimi problemów niż pożytku. Poszukaj w necie Volksbund (Pan Mechnert zdaje się), zgłoś im i tyle, jeśli im zależy to spróbują ich ekshumować, jeśli nie to ich problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś64 Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 Jest zgoda gospodarza,ale dopiero po żniwach ,bo tam zboże już po kolana.Mamy też informację o drugim żołnierzu,ale miejsce jego pogrzebania to kawał pola do sprawdzenia i też po żniwach.Dziękuję wszystkim za wypowiedzi,wątek uważam za zamknięty do po żniwach".Co do kwestji czy fundacja Pamięć",czy bespośrednio do niemców,mam trochę czasu.Pozbieram opinie, poczytam, posłucham. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.