Skocz do zawartości

Łi -2 szturmownik w ujeciah filmowych

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam Jak w temacie . w jakich filmach wykozystano ten samolot.
nie chodzi mi o filmy na youtubie. tylko fabularne historyczne
w pancernych znalazłem ujecie 2 sek.
Napisano
Witam!Ostatnio IŁ-2 był w Tajemnicy twierdzy..."(nie oglądałeś?),co prawda była to animacja komp.,ale całkiem,całkiem.Zresztą w pancernych"-zapożyczone były z jakiejś propagandowej kroniki(oczywiście dopancernych"nic nie mam).Pozdrawiam. P.S.w pierwszej chwili myślałem,.że chodzi Ci o jakiś francuski samolot ...Łi-2? :):)
Napisano
Mogę się mylić, bo tylko tak mi się kojarzy - w polskiej komedii wojennej Misja Specjalna" (http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/122294) jest na końcu scena z samolotem angielskim, i tam chyba rolę tej maszyny zagrał poczciwy Ił-2m3. Ale podkreślam - widziałem film wiele lat temu i tak tylko mi się kojarzy, jako taka luźna, niezobowiązująca informacja. Pozdr. G.
Napisano
Witam
w Czterech pancernych grały ił-2 w odcinku o Hermenegildzie tzn samoloty były z jakiejś kroniki filmowej ale za to żywy Ił-10 (z 5 odcinków wcześniej) był napewno, w jednym z pierwszych odcinków Janek zestrzelił Ju-87 też grał go samolot z kroniki filmoej
Z filmu Misja specjalna " pamiętam jedynie styropianowe Bf-109.
Napisano
Aha jeszcze coś .. w Polsce jest tylko 1 egzemplarz Ił-2 nikt go nie przemalowywał a jeżeli do filmu budowano by dekoracje to zbudowano by makietę jakiegoś anglika. Ił-2 w barwach brytyjskich zagrał jednak w filmie ale nie polskim.
A koledze nie chodziło przypadkiem o LI-2 czyli ruską Dakotę? Z tego co wiem grała ona w Podziemnym froncie" I w Akcji V"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie