De Horsting Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Napisano 26 Kwiecień 2008 Dodam tylko ,że zostało to przywiezione z pn-zach Włoch.Czy to jakaś radosna twórczość ? Dostałem okrzan od brata i szwagra za to ,że zachciało mi się zwozić smierdzące szmaty ;)Co to jest?
Breslau74 Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Jednym słowem kolego De Horstig to chyba nie jest żart a raczej dosyć cenny fant,ja bym powiedział,że unikatowy.
Breslau74 Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 A jeżeli masz więcej tych kawałków to koniecznie wrzuć zdjęcia.Może da sie z tego ułożyć jakąś sensowną całość.Takie coś jest już nawet na zachodzie rzadkością.Z tego co wiem,niektóre oddziały Afrika Korps przerzucono do Włoch a potem do Francji aby poprawić umocnienia przed spodziewanym desantem.Niestety nie wiem jaki był los 21 dywizji pancernej.Może ktoś będzie wiedział.
Breslau74 Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 jeszcze takie coś na włoskiej ciężarówce,no ale to są Włosi więc odpada.
Breslau74 Napisano 30 Kwiecień 2008 Napisano 30 Kwiecień 2008 Cześć jagoda! Już do tego doszliśmy ,że to od samochodu lub transportera:]Chciałem tylko pokazać na przykładzie celty,kolor maskowania.Pozdrawiam.Breslau74
steell Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Na tej płachcie z godziny 14.22 widać 2 ciekawe rzeczy. Po pierwsze te otworki, czy to nie są przestrzeliny? Po drugie ukształtowanie tej płachty wskazuje że zaginała się pod kątem czyli może to być część płachty namiotowej albo jakaś specjalistyczna plandeka np. na transporter.
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 Zgodnie z obietnicą dorzucam zdjęcia reszty.Chciałem zeby to wyglądała sensownie jak chciał kolega breslau i rozwiesiłem na ścianie
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 od lewej 3 części które jeszcze mam.Niestety ktoś cos wytarł o tą wiekszą częśc,to nie jest żadna sygnatyra to jest chyba smar:/ albo inne dziadostwo
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 To jeszcze raz głowny kawałek.Wszystkie zdjęcia z tym pomieszczeniu robiłem z fleszem
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 pieczatki z mniejszego kawałka,podobne do tego z większego
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 pieczatki z mniejszego kawałka,podobne do tego z większego
De Horsting Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 parciane taśmy po 100cm każda.te tutaj były zszyte razem ale się rozlazły.Te taśmy może były do wiązania czegoś tam?Nie wiem
Pytanie
De Horsting
Dodam tylko ,że zostało to przywiezione z pn-zach Włoch.
Czy to jakaś radosna twórczość ? Dostałem okrzan od brata i szwagra za to ,że zachciało mi się zwozić smierdzące szmaty ;)
Co to jest?
63 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.