Lorus Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Witam czy ktoś wie co to za plecak i z jakiego okresu pochodzi. Z góry dzięki
mietek Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Daj lepsze fotki klamerek i okuc.Czy sa bicia (na ogol klapa od wewnatrz, pomiedzy szelkami, lub wewnatrz kieszeni), czy sa bicia na elementach metalowych?Nie wyglada na niemiecki, anstrowegierski ani czeski.Nie ma zaczepu pod ladownice, najprawdopodobniej jakis cywilny.
Lorus Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Plecak ten pochodzi z aukcji http://www.allegro.pl/item351032460_plecak_wermaht_oryginal.htmlI jestem ciekawy czy warto go kupić Dzięki za odpowiedz
Lorus Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Dzięki koledzy tak też myślałem ze coś jest nie tak.
Breslau74 Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Kolego nie kupuj tej ściemy" !!!!!To stary model plecaka ZHP z kończ lat 60-tych
Breslau74 Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Koleś go chyba znalazł gdzieś na wysypisku albo wyprał z 15 razy :)!!!Pozdrawiam! Nie kupuj!
MONASTYR Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Plecak z całą pewnością produkcji byłego ZSRR.Zwykły komunistyczny z lat 85.Nie wiem co za oszust sprzedajego za plecak wermacht"
ms Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Pamiętam z młodzieńczych lat, ktoś z rodziny miał taki zestaw plecaków (różniły się detalami i kolorami - od sraczkowatej przez zieleń do piaskowej barwy). Wykorzystywane były zamiennie podczas wypraw wędkarskich, a ich cechą charakterystyczną było to, że po kilku wyjazdach wyglądały jak plecaki z czasów wypraw krzyżowych (stopień zużycia) :)
mietek Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Nie wiedzialem ze ZHP takie mialo, ale nie jest to WH.Cywilne niemieckie z okresu ww2, tez inaczj wygladaly.Poszukaj - na forum jest watek o plecakch niemieckich.
Pytanie
Lorus
Witam czy ktoś wie co to za plecak i z jakiego okresu pochodzi. Z góry dzięki
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.