Skocz do zawartości

2 w 1... lub 3 w 1...

kopijnik2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

To faktycznie wygląda na kawałek dirhema, przecięty w epoce", co nie zmienia faktu, że sprzęt rolniczy (czy w ogóle uprawy) jak najbardziej niszczy monety i inne artefakty:(

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ten sprzęcior to tzw siła wyższa ale najbardziej boli kiedy fanta zniszczy sprzęt kopiący czytaj- rutyna i niedbalstwo samego szperacza :(
  • 9 months later...
Napisano
Taka jest ludzka natura ze każdego ciekawi a jaką to ma wartość?"
Ja na takie pyrania o dpowiadam, że owszem wartość to i ma... HISTORYCZNĄ.

loszo
Napisano
No niestety taka ludzka natura, sam chyba też jestem materialistą. Lubię wiedzieć ile jest warta moneta którą znalazłem. Osobiście nie sprzedaję swoich wykopków, ale znam ludzi dla których jest to jedno ze źródeł utrzymania.
Więc nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś chce wiedzieć ile o" jest warte.
Napisano
Dokładnie, każdy chce wiedzieć czy to co ma to ma wartość sentymentalną czy też można to ewentualnie sprzedać, tudzież wymienić. Przecież wiadomo, że wszystkiego co się znajdze to nie pomieścisz w końcu, zaczyna się nastawianie na konkretną dziedzinę. Czasami także zaczyna się już kopanie z nastawieniem na coś, a reszta Ci nie interesuje. Jak dla mnie jak ktoś sprzedaje coś na allegro to nie jest żadna straszna rzecz, bo ja mogę to kupić, zatem ten ktoś jest dla mnie ok :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie