kopijnik2 Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 samojezdny kopacz i rozdrabniacz monet...
pastuszek Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 w niektorych krajach znany jako glebogryzarka...
lolekkbusko Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 ta monetka na fotce chyba została specjalnie przełamana.Wydaje mi sie z po uderzeniu takim ostrzem glebogryzalki monetka nie przelamala by sie tak idealnie
kopijnik2 Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Napisano 23 Kwiecień 2008 cząstkowanie dirhamów w epoce było powszechne...
VanWorden Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 Witam.To faktycznie wygląda na kawałek dirhema, przecięty w epoce", co nie zmienia faktu, że sprzęt rolniczy (czy w ogóle uprawy) jak najbardziej niszczy monety i inne artefakty:(PozdrawiamVW
zabor Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 Ten sprzęcior to tzw siła wyższa ale najbardziej boli kiedy fanta zniszczy sprzęt kopiący czytaj- rutyna i niedbalstwo samego szperacza :(
BARON 77 Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Mnie osobiście boli najbardziej kiedy ktoś pyta o wartość.....
loszo_ZCH Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Taka jest ludzka natura ze każdego ciekawi a jaką to ma wartość?" Ja na takie pyrania o dpowiadam, że owszem wartość to i ma... HISTORYCZNĄ.loszo
sloneczny Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 No niestety taka ludzka natura, sam chyba też jestem materialistą. Lubię wiedzieć ile jest warta moneta którą znalazłem. Osobiście nie sprzedaję swoich wykopków, ale znam ludzi dla których jest to jedno ze źródeł utrzymania. Więc nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś chce wiedzieć ile o" jest warte.
BRAT_MIH Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Dokładnie, każdy chce wiedzieć czy to co ma to ma wartość sentymentalną czy też można to ewentualnie sprzedać, tudzież wymienić. Przecież wiadomo, że wszystkiego co się znajdze to nie pomieścisz w końcu, zaczyna się nastawianie na konkretną dziedzinę. Czasami także zaczyna się już kopanie z nastawieniem na coś, a reszta Ci nie interesuje. Jak dla mnie jak ktoś sprzedaje coś na allegro to nie jest żadna straszna rzecz, bo ja mogę to kupić, zatem ten ktoś jest dla mnie ok :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.