ŁYSY79 Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 cześćja też mam midaska ))naprawde nie można sie skarżyća najlepszy sposób to trocę cierpliwości i tak jak mówi producent zakopać pare rzeczy i sprawdzać z daleka od wszelkich urządzeń elektrycznych budynków itpnp. w mieszkaniu nie ma sensu bo zbrojone i dożo urządzeń elektronicznychżyczę powodzenia i udanych fantówpozdrawiam
DamianLca Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 Witam!!Właśnie wróciłem z pierwszego krótkiego wypadu z Traperem i to moje spostrzeżenia:Jest Po prostu niesamowity!!!!!!!! Wykrył mi rurę gazową na ponad 1.5m. Ja mam wzrost +/- 1.8m i dołek sięgał mi do klaty :D. Zdjęcie było robione gdy prawie połowa ziemi już została zasypana z powrotem. Rura miła średnice 9cm więc nie należała do tych najgrubszych.Minusem wykrywacza zatem jest to, że przy cewce 37cm jest słaba na mierzalność przedmiotu na boki, ponieważ jest tak mocny, że nie jest wstanie dokładnie określić, pod którym miejscem cewki znajduje się dany przedmiot. Może któryś z szanownych kolegów ma jakieś sposoby na te nieprecyzyjne namierzanie. Może jakieś tajniki zmienny zasięgu :D
longwood Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 'na ponad poltora metra'....'ja mam +/- 1.8m'....'siegal mi do klaty'....180 cm-150 cm=30 cm.od klaty do szyi jest co najmniej 15 cmniech bedzie ze masz bardzo krotka szyje -kolejne 15 cm...a jeszcze glowa by sie przydala:-)a potem sa 'taaaaakie dziury'
ensiferum3 Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 Przy cewce 37 cm też z tym mam problem.Po prostu jeżdżę dookoła danego przedmiotu który jest w ziemi tak żeby mi nie piszczało ale przy dużej cewce nie da się określić dokładniej.
DamianLca Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 longwood: Oj tam :D Linijki nie miałem że by sprawdzić dokładnie :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.