bob Napisano 14 Luty 2004 Autor Napisano 14 Luty 2004 co byscie powiedzieli zeby do odkrywcy co miesiac byl dodawany klasyk kina wojennego na dvd, albo jako oddzielna gazeta ktora wydawalaby tylko filmy wojennetak jak na przyklad gazeta komputer swiat - film" wydaje co 3 miesiace jakis film i mozna go kupic za okolo 20 zl
mp Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 BARDZO DOBRY POMYSL !te wszystkie babskie czasopisemka dodaja filmy na dvd i biora ok dodatkowo za to 5 zl wiec ja tez moge doplacic te 5 zl i miec gazetke + film :)))
Monsun Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 Witam,pomysł dobry, tylko lepiej byłoby dodać film na VCD, z tego prostego względu, że może być on odtworzony zarówno na komputerze jak i DVD. Dodatkowo, byłby to niższy koszt dla Odkrywcy, gdyż wytłoczenie serii filmów na VCD jest tańszym przedsięwzięciem niż na DVD.Ostatnio w sieci Carrefoura ukazały się płytki DVD z filmem Stalingrad" i żelazny krzyż". Ceny ok. 19,90 zł. To tylko dla informacji (nie jest to broń Boże jakaś reklama).PozdrMarcin
zelig Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 A jeśli ktoś nie chce wydać nawet tych 19,90 to Stalingrad" jest aktualnie na torrent.prv.pl+ bonus:Z kolei na wuwuwu.kinozal-u.com-u jest totalne dziwactwo: Kukuschka" - ruski film z 2002 r.Dzieje się podczas wojny rusko-fińskiej. Głównymi bohaterami są: a. Fiński snajper z dywizji Nordland", zostawiony przez kumpli na pożarcie rosjanom (przykuli go do skały)b. Ranny ruski sołdat, którego ostrzelały własne szturmowiki" (zanim upadł na dobre, zdążył jeszcze zdjąć oficerki z trupa swojego lejtnanta")c. Lapońska wieśniaro-szamanka (kobieta samotna)Bohaterka pdpkt. c., przygarnia do swojej chatki ruska i fina, którzy, chcąc-nie chcąc, muszą ze sobą współegzystować. Dalej zobaczycie sami..Bardzo dobry i zabawny film. Urewsko godny polecenia.(ale ruscy się ostatnio ozkręcili" :)
Gość Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Po krótkiej przerwie technicznej Zuzanna znowu nadaje:www.kinozal.com - kolejnych 6 odcinków Stirlitza (może jakiś dowcip...?), oraz kilka innych ruskich filmów woj. dla specyficznej widowni.Z prv.pl - ostał się jeno mirror //213.158.115.162:7070/ ale Stalingrad cały czas osiągalny.
Monsun Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Witam,stronka godna, tylko niestety nie dla tych co mają w pracy Fire-walla:)PozdrMarcin
Gość Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Zuzanna nadaje: www.supernova.orgDwie rzeczy z XXI wieku - Apache helicopter vs iraqis" i ac-130 gunship over afghanistan". Filmiki z pokładowych kamer noktowizyjnych, nagrane przez naszych sojuszników w trakcie safari. Wyglądają jak gra komputerowa. Niestety nią nie są. Przerażające...
Monsun Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Witam,czas powrócić do tego wątku. Będę nieskromny i pochwalę się ostatnią zdobyczą!W dniu wczorajszym otrzymałem wszystkie 10 odcinków Kompanii Braci na CD i to w przepięknej jakości. Pytajcie swoich znajomych, warto:)PozdrMarcin
Grzebiuszka Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Już widzę te komentarze na forum:-dołączyli Czterech Pancernych ,a nie Klossa!!!- znowu Kompania Braci-Das Boot widziałem i mam na DVD,z filmów o wojnie to ja wolę Wojnę domową" , Gwiezdne Wojny" w ostateczności Wojnę Światów" Szulkina.Niektórym nie podoba się drukowana zawartość Odkrywcy, podejrzewam więc ,że wg nich zawsze byłby to niewłaściwy film.Bob zadał pytanie w taki sposób, jakby to On chciał dodawać do Odkrywcy co miesiąc film i robi sondę ,czy zaakceptujemy taki pomysł.Co innego gdyby takie pytanie zadał ktoś z Redakcji.No chyba ,że jesteś przez nią upoważniony.A poza tym jak wyglada strona prawna wydania takiego filmu?? Chyba Wydawca musi ponieść koszty praw autorskich,zgody na rozpowszechnianie filmu i innych licencji.Koszty CD i jego tłoczenia to pewnie tylko mały procent całości.To ja wolę aby te pieniądze dostał jakiś autor za unikalny, rzeczowy i ciekawy artykuł w kolorowym już na zawsze (mam nadzieję)Odkrywcy.Pozdrawiam ,Krzysztof Mrówka- Grzebiuszka"
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Miłośników poniemieckiego undergroundu może zainteresuje 1,5 h doku. Das unterirdische Reich - Die geheimen Welten der Nazis", który jest wiadomogdzie.Tutaj jest opis: http://www.spiegel.de/sptv/special/0,1518,278372,00.html
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Czy ktoś z bunkrowców, sztolniowców itp. widział już ten film i mógłby się na jego temat wypowiedzieć? Bo mi szczęka tak opadła, że aż się o nią podknąłem.
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Nikt? Szkoda.A przy okazji... Ciotka Zuzanna prosiła, żeby przekazać, że na Kinozalu jest teraz Tak tu cicho o zmierzchu".(2xCD)
Gość Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Sorry, ale mam dwa lamerskie pytania:1)jak znaleźć tą Kukuschkę"- po rusku czytam, ale nie za bardzo rozumiem co.2)jak wejść na ten mirror prv.pl, chodzi mi o ten numerZnacie inne miejsca?Dzięki i pozdro
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Musisz wpisać ten tyt. w searchu na Kinozalu (na górze strony). Albo wejść do archiwum (jest na dole str.). Ale żeby w ogóle cokolwiek zrobić musisz się tam najpierw zarejestr.Ten mirror, albo ma jakąś przerwę techn., albo go już zdjęto.pozdr.(przy okazji: kadr z podziemnej Rzeszy"...)
Gość Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 OK, dzięki. Tylko jak mam wpisać? Chyba nie Kukuschka? Tylko cyrylicą?Znasz moze jakies inne strony z filmami(obecnymi lub oryginalnymi) do pobrania?
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Na razie obejrzyj Kukułkę. A tytuł wpisujesz niecyrylicą.
zelig Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 Polecam doku. Hitlers Traum von Micky Maus". O niemieckich - propagandowych filmach anim. i trickowych. (Tylko, być może, nie wszyscy będą mogli wytrzymać ilości absurdu, który jest tam zmagazynowany...)Czy np. ktoś słyszał o niem. filmie anim. Stoerenfried"? Z 1940 r. - antysemickim i antypolskim? Dołączam screen poglądowy. - podłóżcie sobie jeszcze pod te kadry dźwięk pikujących Stukasów, to będziecie mieć przybliżony obraz tego filmu... :)
Gość Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Na Kinozalu pojawił się ruski film z 2004 roku (!) 72 metry". To film o katastrofie ichniej łodzi podwodnej i (podobno) NIE JEST oparty na historii Kurska". (Ale u Rosjan nic nie wydaje się być tym czym jest w rzeczywistości...). Ciekawostką jest fakt, że muzykę skomponował do niego Morricone.Z kolei dla tych, którzy interesują się losem niem. jeńców wojennych, (obozami itp.), to są na ten temat dwa dokumenty z 2003 r.: Soldaten hinter Stacheldraht" (w 3-ech częściach) i Die Gefangenen" (w 5-ciu cz. - od Ab nach Sibirien" po Die Heimkehr der Zehntausend"). Pierwszy wyprod. ARD, drugi ZDF. Jak widać ten temat był przedmiotem ostrej rywalizacji pomiędzy niem. stacjami w zeszłym roku :)(oba są wiadomogdzie")
Gość Napisano 2 Kwiecień 2004 Napisano 2 Kwiecień 2004 Na wiadomogdzie" pojawił się niedawno film U-Boote westwärts". Nie byłoby w tym nic ciekawego, gdyby nie to, że film jest z 1941 i jest to jedyny niemiecki film fabularny z czasów wojny o Unterseebootwaffe :)(potem był tylko U-47" z 1956 r., no i dużo później - Das Boot")
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.