Skocz do zawartości

Bzura 2008 nadchodzi!

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie wiesz jakie grupy brał udział w Bzurze to świadczy to, że chyba nie za bardzo interesujesz się 1939 rokiem. Jakoś to mi nie pasuje, bo w wymienianej przez Ciebie inscenizacji powstańczej brały udział grupy kawaleryjskie z Bzury - nie zauważyłeś ich?

• Odpowiedzi 262
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Dzięki za odpowiedź w sprawie TKSa. Tylko szkoda, że jej ton taki chamski i pretensjonalny. p prostu mnie to zaciekawiło bo wszystkie inne pojazdy były pomalowane a ten jeden nie.

A swoją drogą krytayka Bzury jest dlatego bo utarło się, że to najlepsza rekonstrukcja w kraju, z tradycjami i poprzeczka jest wysoka.
Ale po odpowiedzi Akagiego i Jazłowiaka zaczynam się zastanawiac po co na rekonstrukcje szukać super replik i szczególików jak pisze Scharfschutze /bardzo zresztą słusznie/ jak i tak to bzdury. To po co szkalowanie na innych imprezach rekonstruktorów i dział Rekonstrukcyjne dziwadła? W sumie szwajcar czy jakiś szwed czy ddr też podobny i kabury od TT.
Dobrze, że w lacharni" nie mozna uzywać współczesnych rzeczy bo nijak nie podobne i wszystko trzeba robić od podstaw - przynajmniej nik się nie czepia.

Dzięki za odpowiedź w sprawie TKSa. Tylko szkoda, że jej ton taki chamski i pretensjonalny. p prostu mnie to zaciekawiło bo wszystkie inne pojazdy były pomalowane a ten jeden nie."
----------------------------------------------------

Bardzo mi przykro , że odniósł Pan takie wrażenie. Moja odpowiedź wyraża jedynie moje ogromne zdziwienie pytaniem, że zacytuję:
A ja z ciekawości sie zapytam: dlaczego ta malutka polska tankietka juz kolejny rok jeździ bez malowania, taka pordzewiała? Wyglada żałośnie - tak jakby polskie wojska pancerne miały odzyskane ze złomu uruchomione wraki".

Nie wiem jak dla Pana , ale dla mnie jest sprawą oczywistą, że to co dzieje sie z pojazdem jest prywatną sprawą wlasciciela. Poza tym nazwania tej tankietki wrakiem... Moge się różnić z Jackiem w wielu kwestiach, ale Pan daruje, nazwanie odbudowanej z takim pietyzmem tankietki - wrakiem....

I pozwoli Pan jescze jedno:
A swoją drogą krytayka Bzury jest dlatego bo utarło się, że to najlepsza rekonstrukcja w kraju, z tradycjami i poprzeczka jest wysoka.
Ale po odpowiedzi Akagiego i Jazłowiaka zaczynam się zastanawiac po co na rekonstrukcje szukać super replik i szczególików jak pisze Scharfschutze /bardzo zresztą słusznie/ jak i tak to bzdury. To po co szkalowanie na innych imprezach rekonstruktorów i dział Rekonstrukcyjne dziwadła? "

Po pierwsze, w dziwadłach" przedstawiam jednie własną gębę. I nie zamierzam sie z nikogo nigdzie nabijać.
Po drugie uważam, a i tak postepuje, że rekonstrukcją hostoryczna zajmujemy sie dla własnej satysfakcji.
Innymi słowy powinniśmy dążyć do własnej doskonałości i to mam sprawiać frajdę, satysfakcję, przyjemność. Nam, mnie, który to robię, a nie jakiemus indywidum na forum, który ma akurat dostęp do komputera.
Taka dziwna mania sie stworzyła w tym środowisku - niektórym palma odbiła i zgodność koloru niktki w mundurze jest wazniejsza niż zwykły kontakt międzyludzki i przyjemnośc z obcowania z ludźmi o tej samej pasji
A mnie się to nie podoba.
I dlatego, wole robic cos z kolegą, ktory ma pasję, chęć, jest zaangazowany niż z ortodoksyjnym rekonstruktorem przekonanym o własej wyższości i doskonałości.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:45 17-09-2008

Proszę uprzejmie administratora o wykasowanie wszelkich postów autorstwa mojej osoby, w tym włącznie tego - Widać hermetyczne środowisko nie przyjmuje do wiadomości, że coś jest źle. Tutaj wyraźnie zarysowuje się różnica pomiędzy rekonstrukcją, a odtwórstwo (patrz fotografie grup niemieckich) . W związku z tym zamiast toczyć boje z całym forum, które po rycersku rzuciło się na pewne indywiduum, które jako czyste zło poczęło oczerniać sprawiedliwych - pasuje.

Wszystkiego dobrego Panowie - oby Bzura przetrwała wasze kierownictwo

A jednak nie umie czytać ze zrozumieniem.

Że zacytuje sam siebie:
W tym roku po raz pierwszy obserwowałem Bzurę z pozycji widza. Jak większość z was wie, ostatnią imprezą jaką współorganizowałem był Łowicz 2007 (defilad i pokazów nie liczę). A kolega Darda był tak miły, że wyręcza mnie już od Mławy za kierownicą pancerki, więc mogłem popatrzeć. "
RE: Bzura 2008 nadchodzi! akagi (2481 / 58) 2008-09-16 15:21:42

Rozumiem, że Pan Strzelec Wyborowy jest już od wielu lat całym ciałem i duszą zaangażowany w rozwój i ulepszanie polskiej sceny rekonstrukcyjnej. Z kontekstu wielu przeczytanych pana wypowiedzi wnioskuję, ze sam jest Pan rekonstruktorem, w pocie czoła gromadzącym i wciąż ulepszającym swój ekwipunek, umundurowanie, czy też przedmioty osobiste.
Skoro więc tak światły i prostolinijny społecznik wypowiada się słowami pełnej konstruktywnej krytyki, pod adresem uczestników inscenizacji Bzura 2008, to może przedstawiłby się w końcu z nazwiska?

Wszak szkoda, by potomni zapomnieli Pańskich zasług na polu ulepszania polskiej sceny rekonstrukcyjnej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie