jazlowiak Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Jeśli nie wiesz jakie grupy brał udział w Bzurze to świadczy to, że chyba nie za bardzo interesujesz się 1939 rokiem. Jakoś to mi nie pasuje, bo w wymienianej przez Ciebie inscenizacji powstańczej brały udział grupy kawaleryjskie z Bzury - nie zauważyłeś ich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scharfschutze Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Nie powiedziałem ze brałem udział w tych imprezach. Jestem wolnym strzelcem i rzadko kiedy uczestniczę w imprezach - wolę robić zdjęcia - uczestniczenie w imprezach jest zbyt stresujące:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Dzięki za odpowiedź w sprawie TKSa. Tylko szkoda, że jej ton taki chamski i pretensjonalny. p prostu mnie to zaciekawiło bo wszystkie inne pojazdy były pomalowane a ten jeden nie.A swoją drogą krytayka Bzury jest dlatego bo utarło się, że to najlepsza rekonstrukcja w kraju, z tradycjami i poprzeczka jest wysoka.Ale po odpowiedzi Akagiego i Jazłowiaka zaczynam się zastanawiac po co na rekonstrukcje szukać super replik i szczególików jak pisze Scharfschutze /bardzo zresztą słusznie/ jak i tak to bzdury. To po co szkalowanie na innych imprezach rekonstruktorów i dział Rekonstrukcyjne dziwadła? W sumie szwajcar czy jakiś szwed czy ddr też podobny i kabury od TT.Dobrze, że w lacharni" nie mozna uzywać współczesnych rzeczy bo nijak nie podobne i wszystko trzeba robić od podstaw - przynajmniej nik się nie czepia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Dzięki za odpowiedź w sprawie TKSa. Tylko szkoda, że jej ton taki chamski i pretensjonalny. p prostu mnie to zaciekawiło bo wszystkie inne pojazdy były pomalowane a ten jeden nie."----------------------------------------------------Bardzo mi przykro , że odniósł Pan takie wrażenie. Moja odpowiedź wyraża jedynie moje ogromne zdziwienie pytaniem, że zacytuję: A ja z ciekawości sie zapytam: dlaczego ta malutka polska tankietka juz kolejny rok jeździ bez malowania, taka pordzewiała? Wyglada żałośnie - tak jakby polskie wojska pancerne miały odzyskane ze złomu uruchomione wraki".Nie wiem jak dla Pana , ale dla mnie jest sprawą oczywistą, że to co dzieje sie z pojazdem jest prywatną sprawą wlasciciela. Poza tym nazwania tej tankietki wrakiem... Moge się różnić z Jackiem w wielu kwestiach, ale Pan daruje, nazwanie odbudowanej z takim pietyzmem tankietki - wrakiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 chwila odpoczynku od trollowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Marek Babulewicz - twórca koncepcji tegorocznej Bzury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Nie jestem pasjonatem drugiej wojny i nie wiem, że ten sprzęt został odrestaurowany z taką trudnoscią. Dla laika obok pozostałych pojazdów wygląda tak jal napisałem. Żadnego z mojej strony przyczepiania się nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 I pozwoli Pan jescze jedno: A swoją drogą krytayka Bzury jest dlatego bo utarło się, że to najlepsza rekonstrukcja w kraju, z tradycjami i poprzeczka jest wysoka.Ale po odpowiedzi Akagiego i Jazłowiaka zaczynam się zastanawiac po co na rekonstrukcje szukać super replik i szczególików jak pisze Scharfschutze /bardzo zresztą słusznie/ jak i tak to bzdury. To po co szkalowanie na innych imprezach rekonstruktorów i dział Rekonstrukcyjne dziwadła? "Po pierwsze, w dziwadłach" przedstawiam jednie własną gębę. I nie zamierzam sie z nikogo nigdzie nabijać. Po drugie uważam, a i tak postepuje, że rekonstrukcją hostoryczna zajmujemy sie dla własnej satysfakcji.Innymi słowy powinniśmy dążyć do własnej doskonałości i to mam sprawiać frajdę, satysfakcję, przyjemność. Nam, mnie, który to robię, a nie jakiemus indywidum na forum, który ma akurat dostęp do komputera. Taka dziwna mania sie stworzyła w tym środowisku - niektórym palma odbiła i zgodność koloru niktki w mundurze jest wazniejsza niż zwykły kontakt międzyludzki i przyjemnośc z obcowania z ludźmi o tej samej pasjiA mnie się to nie podoba. I dlatego, wole robic cos z kolegą, ktory ma pasję, chęć, jest zaangazowany niż z ortodoksyjnym rekonstruktorem przekonanym o własej wyższości i doskonałości.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:45 17-09-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 A Pan saniteter widocznie mało wie skoro nie potrafi załatwić odpowiedniej gasplane"Dobre kryterium oceny wiedzy wolny szczelcu" albo szczylcu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Żeby było jasne - mowiąc indywidum nie miałem na mysli Pana, Panie Prosecutor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 PS.Ja jestem zdania ze na szczegoly trzeba zwracac uwage. Ale na forme owego zwracania - tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scharfschutze Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Proszę uprzejmie administratora o wykasowanie wszelkich postów autorstwa mojej osoby, w tym włącznie tego - Widać hermetyczne środowisko nie przyjmuje do wiadomości, że coś jest źle. Tutaj wyraźnie zarysowuje się różnica pomiędzy rekonstrukcją, a odtwórstwo (patrz fotografie grup niemieckich) . W związku z tym zamiast toczyć boje z całym forum, które po rycersku rzuciło się na pewne indywiduum, które jako czyste zło poczęło oczerniać sprawiedliwych - pasuje. Wszystkiego dobrego Panowie - oby Bzura przetrwała wasze kierownictwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Przetrwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 A jednak nie umie czytać ze zrozumieniem.Że zacytuje sam siebie:W tym roku po raz pierwszy obserwowałem Bzurę z pozycji widza. Jak większość z was wie, ostatnią imprezą jaką współorganizowałem był Łowicz 2007 (defilad i pokazów nie liczę). A kolega Darda był tak miły, że wyręcza mnie już od Mławy za kierownicą pancerki, więc mogłem popatrzeć. "RE: Bzura 2008 nadchodzi! akagi (2481 / 58) 2008-09-16 15:21:42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizeria Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 oho ... zaczęło się widzę tradycyjne walenie błotem w imprezę ... dziecinada, nie przejmujce się Panowie, był czas przywyknąć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary_wyga Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Rozumiem, że Pan Strzelec Wyborowy jest już od wielu lat całym ciałem i duszą zaangażowany w rozwój i ulepszanie polskiej sceny rekonstrukcyjnej. Z kontekstu wielu przeczytanych pana wypowiedzi wnioskuję, ze sam jest Pan rekonstruktorem, w pocie czoła gromadzącym i wciąż ulepszającym swój ekwipunek, umundurowanie, czy też przedmioty osobiste.Skoro więc tak światły i prostolinijny społecznik wypowiada się słowami pełnej konstruktywnej krytyki, pod adresem uczestników inscenizacji Bzura 2008, to może przedstawiłby się w końcu z nazwiska?Wszak szkoda, by potomni zapomnieli Pańskich zasług na polu ulepszania polskiej sceny rekonstrukcyjnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByloNieMinelo Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Mam nadzieję, że w 70 jubileuszową rocznicę inscenizacja przebije wszystkie dotychczasowe imprezy :-). Oby rekonstruktorów, sprzętu i efektów było dwu krotnie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByloNieMinelo Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByloNieMinelo Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.