Skocz do zawartości
  • 0

Klamra carska z allegro do identyfikacji

tasiek

Pytanie

Napisano
Zatkało mnie dziś gdy wszedłem na allegro. Takiej klamry jeszcze nie widziałem. Piękna.!!!!! Tylko to za klamra. Ktoś potrafi rozszyfrować litery na niej. :
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=938e81230117a29f

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podam jeszcze wymiary 86 na 58 mm Dość duża. A i tak ktoś ja kiedyś zmniejszył do tych wymiarów. Korona nad orłem została obcięta. Może klamra została wykonana z czegoś innego??? I jest to jednostkowa samoróbka???
Napisano
Вы скорее всего правы - эта пластина вырезана из круглой таблички на сельскоозяйственную машину сделаную на заводе братьев Бутеноп при Императорском московском обществе сельского хозяйства
Napisano
tasiek, sorry, ale każdy wie, że chodzi o tę z allegro, nie lepiej podać linka bezpośrednio?
ded - thanks for ID, even И.М.О.С.Х. is now clear. It doesn't look like as it was used as a пряжка, hovewer the price for it is kind of... good :) and will be higher...
Greetings
MK
Napisano
W autentyczność klamry nie wątpię. Zastanawiam się dlaczego została zmniejszona. Być może noszenie tak dużej klamry nie było zbyt wygodne. Mam klamrę grenadierską poobcinana z wszystkich stron o 2-3 mm Został w niej też przerobiony zaczep. Być może w tym przypadku było podobnie.
Napisano
Co do linku to w czym widzisz problem ??? Te zdjęcie jest lepsze niż te z allegro a przy okazji nikt mi nie zarzuci że robię komuś reklamę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie