megakura Napisano 13 Luty 2004 Autor Napisano 13 Luty 2004 witamdzis wpadlem na kolejny genialny pomysl! :)w tym roku wraz z kolegami z plutonu mamy zamiar wyjechac w polske. taki dwu tygodniwy rajd , zwiedzanie umocnien(m.in. mamerki, gierloz) moze jekies stare palace ,miejsca bitew itp bedziemy poruszac sie motocyklami.pomyslalem sobie ze nie musimy byc takimi samolubami i mozemy zaprosic innych rennactors do wspolnego wypadu.narazie za wczesnie na konkrety ale sadze ze pomysl jest ok. nie musimy sie ograniczac do jednego srodka transportu. sdkfz tez moze byc:))))wypad planujemy w okolicach czerwcazostala jeszcze kupa czasu takze wszystko mozna dogadacZAPRASZAMYpozrdo kloss
mongo Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Ja do Gierłoży jeszczę co rok z kumplami. Bierzemy mundury WH i graty i kręcimy się po bunkrach :) W tamtym roku w jeden weekend byliśmy paczką ponad 10 osób, część nas została ponad półtora tygodnia. Super zabawa, wszyscy łącznie z szefem ośrodka byli zadowoleni, oprócz jednego przewodnika ale naczalstwo go utemperowało :) Owszem zdarzały się sporadyczne przypadki negatywnego przyjęcia ale u jednostek, w tym 80% było reformowalnych jak im wytłumaczyliśmy o co chodzi. Jeden ksiądz z rowerem i zakonnicami nawet nas pobłogosławił :) Jak ludzie przeczytali o nas w Gazecie Kętrzyńskiej" specjalnie przyjeżdżali nas zobaczyć. No i wesela w tamtejszej restauracji też nie ominęliśmy. Bardzo pozytywnie nas odbierano.Tak, że wypad do Gierłoży będziei w tym roku, wypadało by się ugadać na konkretny termin i możemy jechać :)PozdrawiamFeldwebel Mongo
Gość Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 aaaa... Herr mongo mozna powiedziec ze juz jestesmy weteranami. rzeczywiscie pomysl był przedni.p.s. mongo odbierasz w ogole wiadomosci na gg?
mongo Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Odbieram, ale jak mam odebrać jak nie piszesz? Kuczi, kuczi.... !!! :P Włoszki Cię lubią... heheheheA że czasem nie odpowiem to dlatego, że mnie nie ma za kompem a on cały czas włączony 24h.
michał ł Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 He odwiedźcie kiedyś 3miasto :-)Muszę tylko załatwić sobie pare gratów z polskiego wyposażenia i odpowiednio (w okopie) Was przywitam ;-)michał ł
Moose Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Ja też tam byłem, tyle, że w POLSKIM mundurze. Kolega Hartmann zresztą też. W tym roku akcja Gierłoż się odbędzie ale w zupełnie innej formie.PozdrawiamŁoś
Boro Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 ...a ja też byłem... :-) ...w Niemieckim... :-)Ale Łosiu nic jeszcze nie słyszałem o formie wypadu do Gierłoży. Chyba, że coś przeoczyłem podczas naszego ostatniego pobytu w Krainie Ogra... :-)PozdrawiamBoro
Moose Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Boro, więcej szczegółów jutro na priv. Poza tym to szykujcie z Adim i Schrekiem Polskie mundury...PozdrawiamŁoś
mongo Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 EEEEEEEEEEEEEE no co z polskimi mundurami w Wolfschanze ???Jakiś niedoinfornowany jestem ?Wystarczy, że jeden 50 letni Niemiec zapytał się czy jestesmy leśniczymi bo mamy długą broń :)))))))Co za gość, mamy hełmy, mundury, wyposażenie, giwery, wronkę na klacie a on nas za leśniczych :)))))
Moose Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Mongo - jak dobrze pamiętasz byłem w Polskim mundurze w Gierłoży. W tym roku chcemy zwiększyć liczbę żołnierzy WP. Szczegóły wkrótce.PozdrawiamŁoś
Moose Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Chudy... właśnie chodzi o to, żeby komercji w tym roku nie było.PozdrawiamŁoś
Boro Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Coś czuję, że w tym roku będą zamieszki... :-))))))))))
sanshin Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 a kiedy był by ten rajd?zna mozę ktoś przybliżony termin? ale ja sie pisze!!!
megakura Napisano 14 Luty 2004 Autor Napisano 14 Luty 2004 od nas w najlepszym wypadku wyjedzie 5 moto z koszem, trasa nie jest jescze ustalona ale jestesmy elastyczni. oczywiscie umundurowanie i wyposazenie na maksa. byc moze znajdzie sie wolne miejsce dla chetnego.spimy gdzie popadnie -pod gola chmurka, chcemy zrobic taka mini arbarosse" :)
sanshin Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 dobry pomysł.wy elita na motocyklach a zwykłe mieso wehrmacht na piechote:)jak bedzie ten rajd to ja sie pisze ale proponowałbym go zorganizować w lecie bo wtedy mozxna spać pod chmurką a jeśli chemy zrobić barbarosse to proponuje date 21 czerwca czyli data rospoczęcia operacji barbarossa.
bjar_1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Dobra ,dobra - nie znasz podstawowych dat...Ocena niedostateczna!!! :Ppzdrbjar_1
sanshin Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 nikt nie jest neomylny;) a swoją droga jak widziałem progrma na discowery to tam podali date 21 czerwca i to jest jeszcze jden dowód ze discowery nie jest zbyt dobrym źródłem informacji.
mongo Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Co do spania to bierzemy hotel na bank, w dwuosobowym pokoju, śpimy po trzech, najodważniejszy na podłodze, wychodzi 20 złotych od głowy. W tamtym roku przymykali na to oko, a recepcja jest nasza, zdobyliśmy ją. :)) Co do terminu to jeszcze za wcześnie aby o tym rozmawiać.
Moose Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Jak najbardziej 39.Michał, skontaktuj się ze mną na priv.PozdrawiamŁosiu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.