Skocz do zawartości

rennactorzy laczcie sie!!!

megakura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
dzis wpadlem na kolejny genialny pomysl! :)
w tym roku wraz z kolegami z plutonu mamy zamiar wyjechac w polske. taki dwu tygodniwy rajd , zwiedzanie umocnien(m.in. mamerki, gierloz) moze jekies stare palace ,miejsca bitew itp bedziemy poruszac sie motocyklami.
pomyslalem sobie ze nie musimy byc takimi samolubami i mozemy zaprosic innych rennactors do wspolnego wypadu.narazie za wczesnie na konkrety ale sadze ze pomysl jest ok. nie musimy sie ograniczac do jednego srodka transportu. sdkfz tez moze byc:))))
wypad planujemy w okolicach czerwca
zostala jeszcze kupa czasu takze wszystko mozna dogadac
ZAPRASZAMY
pozrdo kloss
Napisano
Ja do Gierłoży jeszczę co rok z kumplami. Bierzemy mundury WH i graty i kręcimy się po bunkrach :) W tamtym roku w jeden weekend byliśmy paczką ponad 10 osób, część nas została ponad półtora tygodnia. Super zabawa, wszyscy łącznie z szefem ośrodka byli zadowoleni, oprócz jednego przewodnika ale naczalstwo go utemperowało :) Owszem zdarzały się sporadyczne przypadki negatywnego przyjęcia ale u jednostek, w tym 80% było reformowalnych jak im wytłumaczyliśmy o co chodzi. Jeden ksiądz z rowerem i zakonnicami nawet nas pobłogosławił :)
Jak ludzie przeczytali o nas w Gazecie Kętrzyńskiej" specjalnie przyjeżdżali nas zobaczyć. No i wesela w tamtejszej restauracji też nie ominęliśmy. Bardzo pozytywnie nas odbierano.
Tak, że wypad do Gierłoży będziei w tym roku, wypadało by się ugadać na konkretny termin i możemy jechać :)

Pozdrawiam

Feldwebel Mongo
Napisano
aaaa... Herr mongo mozna powiedziec ze juz jestesmy weteranami. rzeczywiscie pomysl był przedni.

p.s. mongo odbierasz w ogole wiadomosci na gg?
Napisano
Odbieram, ale jak mam odebrać jak nie piszesz? Kuczi, kuczi.... !!! :P Włoszki Cię lubią... hehehehe
A że czasem nie odpowiem to dlatego, że mnie nie ma za kompem a on cały czas włączony 24h.
Napisano
He odwiedźcie kiedyś 3miasto :-)

Muszę tylko załatwić sobie pare gratów z polskiego wyposażenia i odpowiednio (w okopie) Was przywitam ;-)

michał ł
Napisano
Ja też tam byłem, tyle, że w POLSKIM mundurze. Kolega Hartmann zresztą też. W tym roku akcja Gierłoż się odbędzie ale w zupełnie innej formie.

Pozdrawiam
Łoś
Napisano
...a ja też byłem... :-) ...w Niemieckim... :-)
Ale Łosiu nic jeszcze nie słyszałem o formie wypadu do Gierłoży. Chyba, że coś przeoczyłem podczas naszego ostatniego pobytu w Krainie Ogra... :-)

Pozdrawiam
Boro
Napisano
Boro, więcej szczegółów jutro na priv. Poza tym to szykujcie z Adim i Schrekiem Polskie mundury...

Pozdrawiam
Łoś
Napisano
EEEEEEEEEEEEEE no co z polskimi mundurami w Wolfschanze ???

Jakiś niedoinfornowany jestem ?
Wystarczy, że jeden 50 letni Niemiec zapytał się czy jestesmy leśniczymi bo mamy długą broń :)))))))

Co za gość, mamy hełmy, mundury, wyposażenie, giwery, wronkę na klacie a on nas za leśniczych :)))))
Napisano
Mongo - jak dobrze pamiętasz byłem w Polskim mundurze w Gierłoży. W tym roku chcemy zwiększyć liczbę żołnierzy WP. Szczegóły wkrótce.

Pozdrawiam
Łoś
Napisano
od nas w najlepszym wypadku wyjedzie 5 moto z koszem, trasa nie jest jescze ustalona ale jestesmy elastyczni. oczywiscie umundurowanie i wyposazenie na maksa. byc moze znajdzie sie wolne miejsce dla chetnego.
spimy gdzie popadnie -pod gola chmurka, chcemy zrobic taka mini arbarosse" :)
Napisano
dobry pomysł.wy elita na motocyklach a zwykłe mieso wehrmacht na piechote:)jak bedzie ten rajd to ja sie pisze ale proponowałbym go zorganizować w lecie bo wtedy mozxna spać pod chmurką a jeśli chemy zrobić barbarosse to proponuje date 21 czerwca czyli data rospoczęcia operacji barbarossa.
Napisano
nikt nie jest neomylny;) a swoją droga jak widziałem progrma na discowery to tam podali date 21 czerwca i to jest jeszcze jden dowód ze discowery nie jest zbyt dobrym źródłem informacji.
Napisano
Co do spania to bierzemy hotel na bank, w dwuosobowym pokoju, śpimy po trzech, najodważniejszy na podłodze, wychodzi 20 złotych od głowy. W tamtym roku przymykali na to oko, a recepcja jest nasza, zdobyliśmy ją. :)) Co do terminu to jeszcze za wcześnie aby o tym rozmawiać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie