Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka do id

Skok

Pytanie

Napisano

Witam!
Trafiła mi się taka odznaka/oznaka. Wylazła na Polskich pozycjach pokrywających się z radzieckimi (łuski TT pomieszane z polskimi łuskami do mausera). Z tego co znalazłem w internecie jest to odznaka brytyjskich saperów. Tyle, że te które widziałem w sieci były wykonane ładnie. Moja jest wykonana iście gównianianie z jakiegoś miękkiego stopu. Czy macie jakieś pomysły odnośnie tego jak znalazła się tam gdzie ją wydobyłem? Wiecie ile może być warta (te z netu nie powalały wartością)?

Pozdrawiam!

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Trafiła mi się taka odznaka/oznaka. Wylazła na Polskich pozycjach pokrywających się z radzieckimi (łuski TT pomieszane z polskimi łuskami do mausera). Z tego co znalazłem w internecie jest to odznaka brytyjskich saperów. Tyle, że te które widziałem w sieci były wykonane ładnie. Moja jest wykonana iście gównianianie z jakiegoś miękkiego stopu. Czy macie jakieś pomysły odnośnie tego jak znalazła się tam gdzie ją wydobyłem? Wiecie ile może być warta (te z netu nie powalały wartością)?

Pozdrawiam!

Napisano
Royal Engineers - Może zgubiona przez jakiegos Polaka, który odslużyl wczesniej jakis czas w tej wlasnie brytyjskiej jednostce?
Może wyszkolony mechanik, podążający razem z II Korpusem?
taka moja hipoteza.
pozdro i gratsy!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie