Skocz do zawartości

książki

Gość Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czytałem kiedyś książkę SVENA HASSELA (2 z cyklu jego opowiadań a 1 wydaną w polsce, nie pamiętam tytułu) i doprawdy nie wiem zelig" co Ty do Niego masz. Z ss to on ma tyle wspólnego, że jako żołnierz karnej kompani wehrmachtu (wcielony za przekonania polityczne) serdecznie nienawidził nazistów i ss, jak zresztą reszta jego kolegów (w tym i przestępców)z jednostki. Poza tym według mnie obraz życia żołnierzy min. na froncie wschodnim jest świetnie opisany. Jeśli jednak książka o której pisze zelig" , a której nie czytałem jest kolejną częścią jego przeżyć to trudno żeby teraz był przyjacielem ss lub ssmanem:)
Jak tak to zelig" przepraszam. Lecę do empika.
Napisano
Wydanie tej książki to ściema i manipulacja (a przy okazji skandal, bo patronuje jej TVP3 - telew. publiczna, jakby nie patrzeć. Wszystko byłoby okej, gdyby leżała na półce z science-fiction. Tekst na okładce mówi, że autor opiera się na swoich wstrząsających przeżyciach z okresu służby w Wermachcie". A to mają być wspomnienia? - to są jakieś bełkotliwe popisy nazisty erotomana! Zmyślone aż do bólu. Zabawne przez pierwszych kilkanaście stron.
Odwzajemniam się: http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A379406 Wnioski wyciągnij sam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie