BARON 77 Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Witam wszystkich.Wyszedł mi taki ciekawy guziczek,bez sygnatur ,może posiadacie w swoich zbiorach podobne??.pochwalcie sie fotkami jeśli to możliwe ..Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARON 77 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Ponawiam prośbę o pochwalenie się podobnymi fantami.A może posiadam unikat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Wygląda jak guzik zrobiony z monety 'Frycka' lub wzorowany na niej.daj foto uszka ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARON 77 Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Witam 8total4,najprędzej wzorowany na monetce,posiadam takowe.Dodam że bardzo delikatny grubości niemal że solida,mniemam ze nie populares??? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 w tym obiekcie jest jakaś nieprawidłowość... jako, że było kilku Fryderyków III, a jedynie dwóm przysługiwał tytuł borvssorvm rex ...lecz wcześniejszy to Fryderyk Wilhelm III i pod taką nazwą występuje, a prawdziwy Fryderyk III panował 99 dni._________________niezależnie od powyższego...jeżeli cynk - to pamiątkowy wyboru - pogrzebu...moje zdanie w temacie guzików z podobizną władców - używanych w epoce - jedynie charakter propagandowy... na zasadzie utrwalania wizerunku władcy. Więc forma guzika tylko zabezpieczała przed zgubieniem...Tylko dwa przykłady znalazłem - każdy można było uzasadnić historycznie.Fryderyka III nie potrafię, nawet na siłę...Najchętniej bym powiedział, że jest to monetopodobny - współczesny - fajnie zniszczony...ale takiej pewności nie mam.Lecz starych" w ten sposób zniszczonych - też nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Widuje się czasem guziki Austriackie, robione na wzór monet, lub ciut różniących się, tak właśnie jak twój. po stanie guzika ciężko określic czy jest stary, ale zaufaj że na pchlim widzialem conajmniej 5 rodzajów takich guzików, od wzorowanych na Halerzach CK po pamiątkowe Powstania Tyrolskiego..Myślę że guzik ktory przedstawiles nie jest starszy niz 100lat.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARON 77 Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2008 WIELKIE dzięki kolegom za interesujące wypowiedzi.Liczyłem na to,że guziczek starszej daty, z uwagi na poletko ,które obdarowuje mnie nieco starszymi fantami.Jeszcze raz dzięki....Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.