Skocz do zawartości

Roadrunner & Darek419 (2008)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 463
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Na zakończenie takie pierdółki:
-pierścionek raczej miedziany,ale...dziwny ma połysk;
-monetka już nie do zidentyfikowania;
-guzik gładki,a z drugiej strony też jakoś podejrzanie połyskujący;
-i jakaś ozdoba" motyw roślinny.

Napisano

Gratulacje Maćku! Ciekawe monetki tak jak lubisz:)
Teraz moje 3 grosze a raczej kopiejka;) 1898
W drodze powrotnej do domu 15 sierpnia postanowilem zjechać do przypadkowego lasku przy drodze. Pomiędzy mrowiem polmosów :/ wyskoczyły takie ciekawostki. Było jeszcze 50, 5 i 10 groszy z 49...a czubek to juz z pobliskiego pola kaliber 12,7mm

Napisano

Następnego dnia tylko pół godzinki się udało bo straszne ciemności i dzeszcz mnie zaatakowały, ale coś wyskoczyło: kopiejka z 1860, łódeczka (P25) i pół orła (PRL)

Napisano

Nadeszła niedziela - wielkie plany. Postanowiłem wybrać się na pobliskie poletko. Jednak po nocnych opadach nie wyglądało ono za ciekawie - gliniasto i błotniście ale się nie poddałem i są efekty:
3boratynki, 1/2 kopiejki 1899, kopiejka 1910 i 1913, 3 kopiejki 1907, grosz 1935, 5 groszy 1923 i 1937, grosz 1949, 2 grosze 1949 i jeszcze 4 nieczytelne (jeszcze:)

Napisano

Jak to na poletku były tez łuski:
pierwsza z lewej mauser bicia 16 S67 P 2
druga dziwne bicia podzielone chyba na 5 części ART.D. 14 S.G.Y. A.V. 1
kolejne to chyba lebel i mosin ale nie czytelne

Napisano
Dzieki Maćku!
Nie widze przeszków ale w tygodniu to jak wiesz nie da rady tylko weekendy.
switch002 - u mnie wszystko z Mazowsza Południowego, okolice dawnej jego stolicy:)
  • 3 weeks later...
Napisano

30.08.2008
Kilka chwil na polu a tam tylko różne kulki, muszkietówki wiec troche zawiedziony, przeniosłem sie do lasu i między innymi taki ptaszek wyskoczył :)

Napisano

Teraz niedzielny wspólny wyjazd z Darkiem419 i Maćkiem.
Większa ma bicia Jz k III kiepsko widoczne i jedno nie czytelne, ta malutka ma wybite Pk i jeszcze 5 gr z 1923r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie