Winters Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Czy macie może jakieś doświadczenia z kupnem na Allegro jakiegoś pneumatycznego instrumentu strzeleckiego zwanego potocznie wiatrówką? Może lepiej samemu poszukać w jakimś militarnym sklepie, pogadać ze sprzedawcą?Z góry dzięki za odp.Pzdr. Winters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Witaj,nie wiem jakie doświadczenia masz na myśli ale rok temu, w marcu, kupiłem na tym Allegro replikę walthera p99 i jak dotąd jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 jesli to ma byc cos do strzelania rekreacyjnego to polecam cos z rodziny hatsanow:)mozna kupic i tuningowane i zwykle.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Jeśli chcesz porady to napisz do mnie na maila :D Szczerze polecam Slavie 634 jeśli wolisz postrzelać na dystanse powyżej 30m jeśli mniej to Slavia 631 ale do kosztu karabinka dodaj koszty niezbędnych przeróbek, które wpłyną na długość życia Twojego karabinka i jego kulturę pracy.Tak na prawdę karabinka które kosztują mniej niż ok 500 zł to są urządzenia pneumatyczne a nie wiatrówki. Wyjątkiem może być Hatsan ale żeby postrzelać z niego z przyzwoitymi wynikami musisz wydać tyle co na Slavie a jednak Slavia jest po prostu lepsza na początek. I ewentualnie QB 78 ale to na CO2. I jest to dość kontrowersyjny wybór bo zdania na jej temat są podzielone ale faktem jest że ma duży potencjał. Więc jeśli umiałbyś zrobić przy niej kilka rzeczy to też byłaby fajna :DWolisz kupić droższy karabinek bo wtedy nie wyrzucisz pieniędzy w błoto, tylko będziesz mieć karabinek który sprzedasz prawie bezstratnie na dowolnym forum wiatrówkowym czy allegro. A jeśli Ci się spodoba to będzie Ci długo i dobrze służyć :DJak planowałem pierwszy zakup to też celowałem w popularnie zwane chinki za 200-300 zł. A tak na prawdę jest sprzęt który może zniechęcić do dalszego strzelectwa. To nie jest tylko gadanie tych co mają sprzęt za 2000 zł i patrzą z góry na te zabawki za 200 zł. Jeśli zobaczysz już wcześniej wspominaną Slavia i Chinkę, strzelające równolegle to sam się o tym przekonasz.Zresztą nie raz czy dwa widziałem karabinki" które miały lufę jak banan :DNie patrz na opisy na aukcjach, bo 99% podaje nieprawdziwe dane.poszukaj forum wiatrówkowego i poczytaj dokładnie co tam piszą ludzie :DPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 16:29 10-04-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 wez jeszcze pod uwage jakiegos uzywanego BMK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 11 Kwiecień 2008 Share Napisano 11 Kwiecień 2008 A co do sprzedawców na allegro to chciałbym zacytować pewnego maila ale nie mogę go znaleźć :(ale chodziło o to, że sprzedawca miał do sprzedania wiatrówki przystosowane na rynek niemiecki" tyle, że tam limit J jest niższy coś koło 8J no to piszą do niego czy te wiatrówki mają poniżej limitu niemieckiego, a odpisał coś w stylu nie wymądrzaj sie, ale trochę ostrzej :Da co do BMK to jeśli będziesz mieć szczęście to trafisz na dobry egzemplarz, bo bardzo często zdarzają się z krzywą i/lub opadniętą lufą, z luzami w kostce i ogólnie należy dokręcać śrubki co 50 strzałów :D jest to nawet dobra alternatywa co do badziewia typu norkonia itd ale już ho Hatsana czy Slavi jej daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 11 Kwiecień 2008 Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Ja polecam ci pistolet łamany Predom-Łucznik wz.1970, dobry sprzęcik. Czasem sie na www.all.pl trafiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winters Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Ahha, no to dzięki Wam już mi sie jakis obraz wyklarował. Wyciągne chrzestnego, on jest w temacie i razem coś znajdziemy.Jak już będę szczęśliwym posiadaczem to się odezwę i podzielę wrażeniami.Jeszcze raz dzięki, Winters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Nie powiedziałeś jeszcze pik o frajdzie odsiadki za kb.Też popelina ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Daj spokoj z wiatrowka!Jezeli masz 18 lat polecam brona czarnoprochowa mozna z niej strzelac co prawda tylko na strzelnicy ale zabawa jest przednia. Bron ta jest bardzo celna i to ten specyficzny zapach spalonego prochu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Hmmm wiatrówka a broń to tak jak rower i motor. Jedni wolą jeździć na motorze a niektórzy na rowerze :DZ wiatrówki możesz postrzelać gdzie tylko znajdziesz odpowiednie warunki. A z czarnoprochowca tylko na strzelnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Czasami rower jest drozszy od motoru.Za pare stow mozna miec czarnoprochowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Nie zrozumiałeś mnie :D chodzi mi o to, że jedni wolą wiatrówki a inni czarnoprochowce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winters Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Jak na razie mam niestety 16 lat i jest to źródło większości kłopotów związanych z moimi zainteresowaniami a mianowicie z problemami z rodzicami. ;/Teraz pytanie laika - co to jest właściwie ta roń czarnoprochowa"? Jeszcze się z tym nie spotkałem.Pozdr. Winters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Broń czarnoprochowa to jak sama nazwa wskazuje broń na czarny proch. Na allegro jest sporo broni czarnoporchowej ładowanej odprzodowo , śmieszna jest tylko jedna sprawa ze karabin czarnoprochowy można mieć ale nie wolno posiadać prochu czarnego ;)PozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 z czarnoprochowca można strzelać tylko na strzelnicy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Polecamhttp://www.broncp.pl/bron.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Polecam ASG ( air soft gun) zabawa jest przednia , a ze sprzętem też nie ma problemu ( gaziaki, elektryki itp).Jeśli Cię to interesi, to chętnie pomogę.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Winters Ty jesteś zdecydowany na zakup wiatrówki? czy też jakiś inny sprzęt wchodzi w grę? i to zależy co chcesz by ten sprzęt robił :D tzn wolisz celność czy zabawę w strzelanego z kumplami? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 @Hitboy64 a czemu wg ciebie nie mozna polaczyc jednego z drgim? tz strzelania z wiatrowki z celnoscia?:) czy np z CP z celnoscia itd;)To nie atak na ciebie tylko tak sobie pisze:) wszystko zalezy od sprzetu :)Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Ale mi z tą celnością chodziło o ASG do zabawy z kumplami, bo wiatrówka to właśnie dla mnie celność :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Warto kupic cos takiego za te pieniądze? czy może soś tańszego i będzie równie dobre? http://www.allegro.pl/item349263582_kolter_wiatrowka_umarex_850_airmagnum_xt_nowosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.