Gość Napisano 11 Lipiec 2002 Napisano 11 Lipiec 2002 j.w. - ja wybieram się w terminie 14-18 VII;może ktoś jeszcze?
Gość Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Ja 17 lipca zaczynam tam urlop. Mogli byśmy się spotkać i może coś z tego wyjdzie. Masz może jakieś konkrtne miejsce lub namiar? Szczegóły możemy dogadać na meila
pająk Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Jak wrócicie to pochwalcie się co znaleźliście. Ja byłem w ostatni weekend w Beskidzie Dukielskim i coś mam niefart: dwie saperki, klika łusek, magazynek do PPSz, trzy aluminiowe talerze, dwa uszkodzone zapalniki i jedna nakładka zabezpieczająca na zapalnik (nie wiem jak to się fachowo nazywa) to właściwie wszystko. No, jeszcze niewiadomoco, które wrzucę do identyfikacji jak zrobię fotkę. Tak że pełna porażka. Uwaga: w okolicach Ciechani jest nierozbrojone pole minowe. Niestety nie znam jego dokładnej lokalizacji, ale informacja jest pewna - pochodzi od gościa, który od 20 lat mieszka w okolicach i lasy ma spenetrowane.Znajdźcie coś ciekawego i przekonajcie mnie, że jeszcze warto tam jeździć.Powodzenia
iglanadon Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 bywam w beskinie niskim średnio raz na 3 tyg
Gutek Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Byłem w Beskidzie w ostatni weekend podobnie jak kolega totalna porażka myśle że teren jest już mocno przechodzony po całym dniu chodzenia znalazlem tylko jedną łuskę niemiecką kilka lotek moździeżowych i dwa wiaderka" odłamków takiej porażki to nie poniosłem od czasów gdy byłem jeszcze dzieckiem
Gość Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 witam szanownych kolegów spedziliśmy czerwcowy długi wekend na dukli pogoda nam niedopisała na 4 dni 3 padało bylismy tam pierwszy raz i napewno nie ostatni znależliśmy rakietnice,dwa ogniwa czołgowe( na szczycie góry baranie!!!)dużo amunicji do DSzK puszki z masek p.gaz magazynek do MG 42 mase skrzynek po możdzieżach,magazynki do ppszi MP43 skrzynki po amunicji pare granatów nosidła pocisków dużo pocisków i mały drobiazg stopka od G43 z klapką. przyznam trzeba się nachodzić i trafić miejsce ale jak się trafi to miło kopać.oglądaliśmy zbiory miejscowego poszukiwacza hmmm masa klamer 1 wojennych bagnetów broni itp...a i chełm skoczka spadachronowego 90% farby i cały frasunek niezły fant.planujemy come back we wrześniu mamy jeszcze wolne miejsca i zapewnienie tego poszukiwacza że pójdzie chętnie z nami do lasu. pozdrawiam
kruger Napisano 24 Lipiec 2004 Napisano 24 Lipiec 2004 mieszkam 20 km od dukli byłem nie dawno troche znalazłem 12 min przeciw piechocie zostawiłem bo nie wiedziałem co to jest (wyglądało jak filtry oleju do auta)napiszczie gdzie jeżdzicie dokładnie do iwli teodorówki krępnej chyrowej a może gdzie indziej p.s mam słaby wykrywacz znajduje to co jest 20 - max 30cm pod ziemią ale zawsze coś
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.