Skocz do zawartości

wrzesniowa fotka fj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pierwszy raz spotaklem fotke fj z wrzesnia. poza tym ze to doborowe szwabskie wojsko dostało dwa razy w d... w 39 nic wiecej sie ogolnie niepisze( w zachodnich publikacjach wojna dla fj zaczyna sie od eben emael , bo głupio napisac ze po kilku latach szkolenia dostali baty od polskiej kawaleri i rezerwistow). a tu prosze jak flschrimki dzielnie z polskimi obywatelami walczyły:)
pozdr

Napisano
Czytałem kiedyś wspomnienia jednego takiego, jak dostał się do niewoli i po trzech dniach zwiał. Zresztą nasi za bardzo nie pilnowali.
Pozdrawiam
Napisano
Ta fotka powinna pójść na shoah.de. Zapewne odnotowano by potem kilka tajemniczych zgonów wśród emerytowanych falszirmjegrów.
pozd.
Napisano
....bo głupio napisac ze po kilku latach szkolenia dostali baty od polskiej kawaleri i rezerwistow)..."

Widzę że mam duże braki w mojej edukacji. Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? Kiedy i gdzie miało to miejsce?
Napisano
Falszirmjegery we wrześniu 1939 r. dostały od naszych pod Wola Gułowską. Nie wiem jakie ponieśli straty. Żołnierze ci pochodzili z 7.Fliegerdivision.

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie