Witam! Dawno, dawno temu znalazłem się w posiadaniu pewnego odznaczenia. Nie zastanawiałem się nigdy nad tym dla kogo i za co było przyznawane. Teraz przyszedł na to czas! Czy ktoś z Was mógłby mi o nim coś więcej opowiedzieć? Domyślam się, chyba słusznie, że jest to kopia, ale proszę o potwierdzenie tej teorii. I czy ta wstążka pasuje? Fur treue Dienste im Zollgrenzschutz - jak mówi nazwa jest to odznaczenie celnika (?) za jego wierną służbę. Ale gdyby ktoś mógł coś więcej o tym fancie powiedzieć to byłbym wdzięczny. Z góry dzięki olbrzymiaste.
Pytanie
MK
Witam!
Dawno, dawno temu znalazłem się w posiadaniu pewnego odznaczenia. Nie zastanawiałem się nigdy nad tym dla kogo i za co było przyznawane. Teraz przyszedł na to czas! Czy ktoś z Was mógłby mi o nim coś więcej opowiedzieć?
Domyślam się, chyba słusznie, że jest to kopia, ale proszę o potwierdzenie tej teorii.
I czy ta wstążka pasuje?
Fur treue Dienste im Zollgrenzschutz - jak mówi nazwa jest to odznaczenie celnika (?) za jego wierną służbę. Ale gdyby ktoś mógł coś więcej o tym fancie powiedzieć to byłbym wdzięczny.
Z góry dzięki olbrzymiaste.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.