njorl Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam,Swego czasu znalazłem coś takiego jak na zdjęciu (wraz z kilkoma innymi kawałkami złomu). Proszę o pomoc w identyfikacji przeznaczenia tej części.
njorl Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Dziękuję Panowie za komentarze.Obok zdjęcie innych gratów, które znalazłem razem. W tym samym miejscu były też resztki dwóch ogniw metalowej taśmy 'sypanej' na amunicję kalibru około 20-30 mm.To coś z prawej może (choć nie musi) wskazywać na wspólne wykorzystanie z 'dekielkiem'.
njorl Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Coś jakby zgnieciona ażurowa szpula/bęben - choć nie ma żadnych elementów wskazujących na możliwość mocowania w osi...
musamman2 Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 To z prawej było już na forum, sam znalazłem tego wielkie ilości, ponoć to było nosidło do zapalników czy coś takiego. Ale do Twojego dekielka nie sztymuje.
njorl Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Więc bardziej mi to wygląda jak pojemnik na coś o walcowatym kształcie.Co Panowie powiedzą teraz?Pozdr.,MJU
njorl Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam,Swego czasu znalazłem coś takiego jak na zdjęciu (wraz z kilkoma innymi kawałkami złomu). Proszę o pomoc w identyfikacji przeznaczenia tej części.
njorl Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Długość około 25 cm, szerokość około 6. Wykonane z blachy stalowej tłoczonej. W każdym z kół" dwa razy po 4 nity. Stan jak widać opłakany, ale dziś niedaleko pierwszego znalazłem drugie takie 'coś', zdecydowanie lepiej zachowane choć leżało na gołej ziemi... Mogę dodać fotki jak znajdę kabelek USB do aparatu.Co to może być? Niemieckie? Radzieckie? Kawałek obudowy jakichś szpul? Denko nosidła na ładunki do jakiegoś działa? Wszelkie sugestie mile widziane.Pozdr.,MJU
makul Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 Właściwa jest droga magazynka/pojemnika na coś? doppeltrommel to to nie jest ale... Może jakiś pojemnik na lufy? Wygląda na 3 sztuki.
Pytanie
njorl
Witam,
Swego czasu znalazłem coś takiego jak na zdjęciu (wraz z kilkoma innymi kawałkami złomu). Proszę o pomoc w identyfikacji przeznaczenia tej części.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.