Skocz do zawartości
  • 0

Coś tłoczone z blachy - obudowa szpuli?

njorl

Pytanie

Napisano

Witam,

Swego czasu znalazłem coś takiego jak na zdjęciu (wraz z kilkoma innymi kawałkami złomu). Proszę o pomoc w identyfikacji przeznaczenia tej części.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuję Panowie za komentarze.

Obok zdjęcie innych gratów, które znalazłem razem. W tym samym miejscu były też resztki dwóch ogniw metalowej taśmy 'sypanej' na amunicję kalibru około 20-30 mm.

To coś z prawej może (choć nie musi) wskazywać na wspólne wykorzystanie z 'dekielkiem'.

Napisano

Coś jakby zgnieciona ażurowa szpula/bęben - choć nie ma żadnych elementów wskazujących na możliwość mocowania w osi...

Napisano

To z prawej było już na forum, sam znalazłem tego wielkie ilości, ponoć to było nosidło do zapalników czy coś takiego. Ale do Twojego dekielka nie sztymuje.

Napisano

Witam,

Swego czasu znalazłem coś takiego jak na zdjęciu (wraz z kilkoma innymi kawałkami złomu). Proszę o pomoc w identyfikacji przeznaczenia tej części.

Napisano

Długość około 25 cm, szerokość około 6. Wykonane z blachy stalowej tłoczonej. W każdym z kół" dwa razy po 4 nity.
Stan jak widać opłakany, ale dziś niedaleko pierwszego znalazłem drugie takie 'coś', zdecydowanie lepiej zachowane choć leżało na gołej ziemi... Mogę dodać fotki jak znajdę kabelek USB do aparatu.

Co to może być? Niemieckie? Radzieckie? Kawałek obudowy jakichś szpul? Denko nosidła na ładunki do jakiegoś działa? Wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdr.,
MJU

Napisano
Właściwa jest droga magazynka/pojemnika na coś? doppeltrommel to to nie jest ale... Może jakiś pojemnik na lufy? Wygląda na 3 sztuki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie