SYLSTER Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Prosze o pomoc w identyfikacji,wysokośc 30 mm.Nie czyszczony ale na pewno miedziany,czy to z czapki ,czu z pagonow,oficera czy szeregowca?Znaleziony pod Tannenbergiem.
MK Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Aha, na pewno nie jest miedziany, mosiądz po leżakowaniu w wyjątkowo nieprzyjaznej glebie typu liściasty las zaraz pod ściółką. 30 mm? dopiero przeczytałem, ciekawe...
martian. Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Troszkę inny wzórhttp://mysite.verizon.net/imagelib/sitebuilder/misc/show_image.html?linkedwidth=actual&linkpath=http://mysite.verizon.net/vzeo7abf/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/PosSerEgl.jpg&target=tlx_picw1b0&title=Colonial%20Postal%20Services%2014%20KT%20Gold%20Finish
Menzo Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Z duza pewnością nalezał do osoby zwiazanej z pocztą bedąc np. kurierem, np. wojskowym.Orzelek z mojej kolekcji.++++++++Pozdrawiam++++
SYLSTER Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Tak wyglada po wstepnym oczyszczeniu.Dziekuje wszystkim za sugestie i podpowiedzi.Menzo to jest taki sam orzełek.Pozdrawiam.
SYLSTER Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Byc moze,nie zbadane sa losy historii,.Pozdrawiam
Kobieras39 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 a czy z trabki nie odchodza błyskawice?jak dla mnie to jakiś orzeł np gości obslugujących telegrafy pocztowe pozdr
Raned Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 Z czapki listonosza z okresu Cesarstwa Niemieckiego.
SYLSTER Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 I sprawa sie wyjasnila dzieki Ranedowi.Pozdrawiam.
SYLSTER Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Prosze o pomoc w identyfikacji,wysokośc 30 mm.Nie czyszczony ale na pewno miedziany,czy to z czapki ,czu z pagonow,oficera czy szeregowca?Znaleziony pod Tannenbergiem.
Pytanie
SYLSTER
Prosze o pomoc w identyfikacji,wysokośc 30 mm.Nie czyszczony ale na pewno miedziany,czy to z czapki ,czu z pagonow,oficera czy szeregowca?Znaleziony pod Tannenbergiem.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.