Skocz do zawartości

Kosz motocyklowy od czego?

Meteor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten kosz leżał wkopany do połowy w ziemi w jednej z wiosek na północnym mazowszu , kolega zbieracz tam go wypatrzył ale za nic nie moze dojść od jakiego jest motocykla podejrzewa że jest IIgo wojenny ,brak jakichkolwiek tabliczek czy numerów

Napisano
Zdjęcie niewyraźne:(
Przód wózka jest okrągły czy spiczasty? Z tego co widzę chyba okrągły? Jeśli tak to Stoye albo Steib, albo jeszcze coś innego. Ja mam mniejsze motocykle, które nie chodziły z wózkami, więc nigdy się tym jakoś specjalnie nie interesowałem.
Zamieść dokładniejsze fotki, to na pewno ktoś go zidentyfikuje, nawet z oznaczeniem modelu. Jeśli będą lepsze fotki to ja też znajdę coś w literaturze.
Napisano
Ze względu na koło? Dla mnie jest trochę dziwne, a i kształt kosz jest za obły, ale ja nic nie stwierdzę ze względu na słabą fotkę. Z moim doświadczeniem z koszami potrzebuję kilka dokładnych fotek z różnych stron wózka.
Napisano
Właśnie chciałem napisać ,że Pannonia ale Cyrograf mnie wyprzedził:)
Jakbyś zrobił kilka fotek ,z przodu ,z tyłu (jak do katalogu:)) Można by było coś więcej powiedzieć.
Pozdrowienia
der K.
Napisano
Witam! Z tym koszem to jest tak: koło jest założone do tej fotki współcześnie, na 100% nie jest to panonia bo gość od foto jest właścicielem panonii i jej oryginalny kosz posiada, to żelastwo ledwie wystwało z ziemi postaram sie zdobyć inne foto tego kosza i wtedy może coś sie rozszyfuje dzięki za podpowiedzi
Napisano
Ten bagażniczek wygląda na powojenny. A może nie?
Pozdrawiam
Napisano
aha ten kosz posiada hydrauliczny wahacz , a przód jest okrągły lekko podcięty do góry z odrobiną resztek srebrnawej farby jest też podobno jakiś nieczytelny znaczek wielkości fordowego od samochodu
Napisano
dzięki za pomoc okazuje się że na 100% jest to kosz przedstawiony przez tomiegoli na rysunku, ten bardziej okrągły, a więc na fotografii jest wczesna wersja simsona avo
Napisano
Panowie, żadna tam Pannonia. Te motocykle miały wózki aluminiowe... i w kształcie przypominaja ose.
Nie widac przodu a wszystko by sie wyjasniło. Stawiam na Stoye lub Steib ale nie wyklucone ze to od jakiegoś cywilnego modelu turystyczngo wcielonego do wojska..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie