Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Według człowieka który wskazał miejscówkę, ma to być zbiornik od miotacza ognia z niemieckiego pojazdu. Ma rację? Obok wychodziły elementy niemieckich pojazdów...Zwierzak
Zwierzak Napisano 7 Maj 2008 Autor Napisano 7 Maj 2008 Witam ponownie.Fajne zdjęcia! Ja niestety jeszcze nie rozkręciłem moich aniaczków".Zwierzak
Woodhaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Wykopałem dokładny opis tego Abwehrflammenwerfer 42Niestety muszę jeszcze przetłumaczyć na spokojnie. Tak na szybko : „ pompka „ ( wymiar 10 x 2,5/8 incza ) to zapalnik w środku była nitroceluloza i ......... diethhylene glycol dinitrate. W głównym zbiorniku znajdowała się lepka czarna śmierdząca ciecz „smoła „ mix tura trzech olei ( lekki, średni, ciężki ) odpalane to cudo było elektrycznie. Ciężko znaleźć jest materiały na ten temat wic jak porozkręcasz to cudo wrzuć więcej zdjęć. PozdrawiamWoodhaven
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Według człowieka który wskazał miejscówkę, ma to być zbiornik od miotacza ognia z niemieckiego pojazdu. Ma rację? Obok wychodziły elementy niemieckich pojazdów...Zwierzak
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Dysza wylotowa.Dodam że całość wykonana z blachy, której wiele lat leżenia w ziemi nie zrobiło wielkiej szkody. Przez wlew widać że w środku zbiornika są jakieś blaszane elementy.
mietek Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 I owszem od miotacza, niemiecki statyczny, jednak wkopywany w ziemie a nie z pojazdu
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Możesz podać więcej informacji? Albo stronę, gdzie mógłbym o tym miotaczu coś przeczytać?
Woodhaven Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Abwehrflammenwerfer 42http://site.voila.fr/bunkers/flammenwerfer.htm
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Dziękuję za pomoc! Przeczytałem. Zabieram się za szukanie pompki" nakręcanej na zbiornik.Pozdrawiam!Zwierzak
Zwierzak Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 Dzięki Woodhaven! Jeśli będziesz jeszcze coś wiedział na ten temat, to napisz, będę bardzo wdzięczny! Nakrętka dyszy poszła bardzo łatwo, WD-40 jest super :-) Niestety z pompka" tak łatwo nie będzie, nie chce się odkręcić. Ale nie takie rzeczy odkręcałem :-) Fotki oczywiście zrobię i zamieszczę.Pozdrawiam!Zwierzak
Woodhaven Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Montaż ładunku wyważającego ciśnienie wewnątrz zbiornika.
Pytanie
Zwierzak
Według człowieka który wskazał miejscówkę, ma to być zbiornik od miotacza ognia z niemieckiego pojazdu. Ma rację? Obok wychodziły elementy niemieckich pojazdów...
Zwierzak
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.