Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o ID brytyjskich guzików.

EnemyofGod

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sygnatury:
1 nie sygnowany
2 nieczytelna, prawie całkowicie wytarta
3 rdza pożarła sygnaturę, może jak wymoczę to będzie coś widać
4 J.R. GAUNT & SON LTD * LONDON
5 SMITH & WRIGHT LTD B'HAM
6 MORTON & CROWDER LTD BRIMINGH

guzik nr 6 jest wyraźniejszy, znacznie dokładniej wykonany od 5.

Bardzo ciekaw jestem od czego jest guzik 4. Znalazłem taki na angielskiej stronie, ale bez żadnego opisu.
Napisano
#1 - Royal Artillery (UK)
#2 - R.A.F. (UK)
#3 - nie widzę zbyt dokładnie ale raczej angielska marynarka wojenna, daj lepsze foto.
#4 - niestety nie wiem
#5 - daj lepsze foto
#6 - guzik wojskowy używany przez Commonwealth, z tego co widzę - wersja dla UK.
pozdrawiam!
Napisano
oczywiscie, ale zwróc prosze uwagę na sylwetki postaci, odległosci między brzegiem gizka a teksturą, oraz kształt i wielkośc labrów między postaciami, plus wielkośc wstęgi.
wg. mnie to dwa wzory, posiadające max 20lat różnicy.
pozdrawiam!
Napisano
Sygnatury to ino producent, trzeba by znac kiedy i kto produkowal aby na tej podstawie datowac.

Wizerunek na guzikach. Nie widzialem materialow na temat gozikow GS (ale tez i nie szukalem jakos specjalnie). Usilowalem sprawdzic czy sa roznice po zmianie domu panujacego na aktualna dynastie, bowiem sa roznice w herbach, ale nijak nie bylem w stanie tego wychwycic na odznakach GS i guzikach (inny ksztalt tarczy niz herb). Dlatego tez wiem jak dokladnie jak datowac guziki GS.
Napisano
sądzę że guzik posiadajacy mniej skomplikowany herb będzie starszy.
ale postaram się coś poszperac i wydatowac.

może posiadają one jakies sygnatury kol. EnemyofGod?
prosimy o przepisanie w takim razie :)
pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie