db Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 strona wewnetrzna. to oczko w strodku było pomalowane wtórnie na czerwono,oskrobałem aby zobaczyc co jest pod spodem. posiadam ta klamre od kilkunastu lat.
danieloff Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Jakaś klamerka klubu jeździeckiego lub stadniny. Do dzisiaj personel i dżokeje w dużych stadninach (np. w Janowie Lubelskim) nosza uniformy. Ja obstawiałbym klamerkę od pasa do uniformu jakiegoś niemieckiego klubu jeździeckiego lub stadniny. Widziałem też podobną w konstrukcji klamerkę klubu piłkarskego.
danieloff Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Tak, dokładnie taką, jeżeli chodzi o awers. Nie pamiętam dokładnie rewersu, ale chyba miała inne widełki. W tej są identyczne, jak w klamrze czechosłowackiej powojennej, ale ja obstawiam, że jest to jakis niemiecki fussbalbund z lat 30-ych.
db Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 chciałbym dodac ze wymiarami odpowiada standartowej niemieckiej.
vojtaz2 Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Panowie, ja sam jestem ciekawy co to za klamerka, nikt nic nie wie??
kowalinho Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Powiem tak - Polacy raczej w skrzynkowych" klamrach się nie lubowali - wyłączając klamry legionowe i tzw. Rembertówkę" wz38, ja się z polskimi klamrami tego typu nie spotykałem. Stawiałbym na niemiecką prowiniencję, ale to tylko gdybanie,Pozdrawiam
Pytanie
db
może ktos podpowie co to jest.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.