Skocz do zawartości
  • 0

Koło

macio771

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Macio ,tu nie ma jasnowidzów.Zadaj sobie trochę trudu i odczytaj nadlewy na feldze bo sobie kark skręciłem.Opona Michelin 16x50. Im więcej podstawowych danych tym nam łatwiej.
Pozdrowienia
Napisano
Odlew na feldze Kronpo ? i jakby ruskie fi 16 , nie jest to moje koło :) ale zaciekawiłem sie bo właściciel twierdzi że od działa ?
Napisano
Obręcz koła jest produkcji niemieckiej firmy Kronprinz założonej w 1897 r w Solingen. Firma istnieje do dzisiaj i wchodzi w skład jakiegoś brytyjskiego koncernu. Niestety, historią chwalą się od roku 2001.
C.
Napisano
I jeszcze:
Gründung 1897 als Kronprinz AG für Fahrradteile zwecks Übernahme und Fortführung der Firmen Rudolf Kronenberg & Co. in Ohligs und Prinz & Co. Altenaer Nietenfabrik in Immigrath. 1900 umbenannt wie oben nach Ausweitung der Produktion auf Automobilräder und Autofelgen. In den darauf folgenden Jahren Aufnahme der Fabrikation von aller Sorten Rohre für die Automobil- und Luftfahrtindustrie, Flugzeugrädern sowie von kompletten Flugzeugfahrgestellen."
Napisano
Jest to koło od niemieckiej armaty, z okresu WW I - lata 20-te.
Dokładnie nie wiem od jakiej, miałem kiedyś takie koła i osobnik, który to nabył odemnie twierdził,że armata.
Napisano
Witam. nie jestem pewien ale chyba jakaś ciężarówka Fiata tylko nie pamiętam teraz jaka. Mam podobną felgę. Jak mi sie przypomni to napisze. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie