Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Poniżej zamieszam zdjęcia moich dotychczasowych zbiorów. Niestety nie mam na razie swojej wykrywki, jeszcze mnie na nią nie stać. Kilka razy śmigałem z pożyczoną, ale nie wyszło wówczas nic specjalnie ciekawego. Przedstawione tu przedmioty to tzw. strychowce, choć znajdywane w piwnicach i pod podłogami. Część została znaleziona metodą szpadla:) a część metodą mojego nauczyciela od matematyki, który zwykł mawiać rzucamy wprawnie okiem ... i jest" i tą właśnie metodą wypatrzyłem sporą część moich znalezisk. Przy niektórych, pozwólcie koledzy, zamieszczam prośbę o id, ponieważ nie chcę dublować zdjęć na forum. PozdrawiamNoah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 to daj jakieś fotki to popatrzymy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 FLAK by to trafił :/ zrobiłem za duże zdjęcia... mam teraz problem z ich wrzuceniem, proszę o cierpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 pomniejsz je w programie bo innaczej nie wrzucisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Trochę mam tych zdjęć, także jeszcze chwilę to potrwa... ale myślę, że warto poczekać. Coś tam mam do pokazania;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Noah, do momentalnego zmniejszania wielu zdjęć służy darmowy program Irfanview i opcja Plik > Konwersja wsadowa. Wspaniała sprawa, polecam :) Jeśli chcesz opis krok po kroku pisz na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Ładownica... raczej powojenna, ale czy napewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 grot od bełtu... współczesna kopia czy oryginał? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 grot od bełtu... współczesna kopia czy oryginał? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 2 na dole widoczne pozostałości drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Nabój ( rozbrojony ) i dwa pociski ( znalezione w Bieszczadach , stąd podejrzewam, że to po UPA )Do jakiej broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Mosin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Od czego ta łuska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Dziwna łuska, z głęboką spłonką. Od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Łuski i pociski od Mausera,zostawiłem na pamiątkę. Mają różne spłonki i sygnatury. Od czego to zależało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Ta pomalowana na czerwono spłonka, czy to był jakiś szczególny nabój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Pepesza - łuski i pociski [ bezpieczne ] na pamiątkę różnych miejsc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Lebel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Od czego to łuski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Niby zwykły KBKS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Ale ma ciekawą spłonkę. Oznacza rosyjską produkcję, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 nie mam pojęcia od czego może być ta łuska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Rozerwana łuska. Czy pierwszowojenna? Czy sygnatura to data produkcji? Co znaczy UNIS? do jakiej to broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noah Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 co to za pocisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.