Skocz do zawartości

Moje zbiory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poniżej zamieszam zdjęcia moich dotychczasowych zbiorów. Niestety nie mam na razie swojej wykrywki, jeszcze mnie na nią nie stać. Kilka razy śmigałem z pożyczoną, ale nie wyszło wówczas nic specjalnie ciekawego. Przedstawione tu przedmioty to tzw. strychowce, choć znajdywane w piwnicach i pod podłogami. Część została znaleziona metodą szpadla:) a część metodą mojego nauczyciela od matematyki, który zwykł mawiać rzucamy wprawnie okiem ... i jest" i tą właśnie metodą wypatrzyłem sporą część moich znalezisk. Przy niektórych, pozwólcie koledzy, zamieszczam prośbę o id, ponieważ nie chcę dublować zdjęć na forum.

Pozdrawiam
Noah
  • Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
FLAK by to trafił :/ zrobiłem za duże zdjęcia... mam teraz problem z ich wrzuceniem, proszę o cierpliwość.
Napisano
Trochę mam tych zdjęć, także jeszcze chwilę to potrwa... ale myślę, że warto poczekać. Coś tam mam do pokazania;)
Napisano
Noah, do momentalnego zmniejszania wielu zdjęć służy darmowy program Irfanview i opcja Plik > Konwersja wsadowa. Wspaniała sprawa, polecam :) Jeśli chcesz opis krok po kroku pisz na maila.
Napisano

Nabój ( rozbrojony ) i dwa pociski ( znalezione w Bieszczadach , stąd podejrzewam, że to po UPA )Do jakiej broni?

Napisano

Łuski i pociski od Mausera,zostawiłem na pamiątkę. Mają różne spłonki i sygnatury. Od czego to zależało?

Napisano

Rozerwana łuska. Czy pierwszowojenna? Czy sygnatura to data produkcji? Co znaczy UNIS? do jakiej to broni?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie