Skocz do zawartości

Jak ustawić TESORO CIBOLE ?

antika100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiem że było już dużo tego typu pytań zamówiłem dzisiaj u DENARA cibolę i proszę o pomoc jak ustawić pokrętła przed wyjściem na pole interesują mnie monetki i kolorowa drobnica z góry dziękuje za cenne wskazówki !!!
Napisano
Dyskryminację radzę ustawiać niewiele dalej niż Iron, kopie się trochę więcej śmieci, ale nie pomija się wielu wartościowych, przedmiotów z niskoprzewodzących metali. Po wstępnym okresie radzę zwiększyć nieco poziom czułości, wchodząc na czerwone pole.
Napisano
Znalazłem cibolą parę monetek ale wydaje mi się że ace 250 lepiej rozumiałem chodziłem dzisiaj z cibolą na glinianej ziemi mokrej i płyciutko brał przerywane dzwięki no powiem że nie jestem zachwycony proszę o dobre rady !!!!!
Napisano
Swoje efekty poprawisz stosując dobre słuchawki, które są absolutnie konieczne. Trudno doradzać nie wiedząc jak ustawiasz wykrywacz i nie widząc jak prowadzisz cewkę (wysokość nad ziemią, czy ją prowadzisz równolegle do ziemi, czy czubek nie jest zadarty do góry). Zasięg możesz zwiększyć stosując superstrojenie, lub dobrze ustawiając Threshold, zwiększając czułość i zmniejszając dyskryminację.
Musisz dać sobie więcej czasu i opanować wykrywacz.
Napisano
Jeżeli wszystko masz ustawione dobrze, używasz słuchawek i prawidłowo przemiatasz cewką a masz dużo przerywanych dźwięków, to może ustawienie było zbyt wysokie (wykrywacz zbyt czuły), dyskryminacja zbyt niska i przerywane sygnały to dźwięki szczątkowe odrzucanych śmieci. Może w tym miejscu jest niewiele dobrych celów, z praktyki wiem, że jeżeli jest glina to niewiele się znajduje - nikt nie osiedlał się na glinie i nie prowadził uprawy. Najwięcej znajduje się jeżeli ziemia jest czarna, szara lub w drobnym piasku.
Napisano
Pomijając ustawienia, radzę kopać tylko sygnały, czyste soczyste, powtarzalne w obie strony, im cichsze tym lepiej, nie kopać trzeszczących, strzelających, trzeszczących i niepowtarzalnych. Jeżeli masz wątpliwości lepiej zawsze wykopać, licząc sięz tym, że może to być bezwartościowy złom. Dotyczy to wszystkich wykrywaczy Tesoro i przeważającej większości wykrywaczy innych firm.
Napisano
Byłem dzisiaj w lesie ustawiłem Treshold na max Sensitivy NA 9- 10 Dyskryminate kreska przed 5c i kopałem tylko mocne i soczyste sygnały 7 monetek 3 łuski ale zakrętki od wódki i zawleczki od piwa , aluminiowe druty też dają bardzo ładne sygnały ogólnie jestem zadowolony !!!
Napisano
Threshold na max? Bez sensu, nikt tak Ci wcale nie radził. To nie jest dobry pomysł. Ustaw to pokrętło na granicy słyszalności, ewentualnie minimalnie wyżej. Minimalnie!
Ja zaś podpowiem Ci inną rzecz - prowadź sondę nad ziemią starannie i _powoli_, nie machaj nią jak miotłą.
A czyste lecz poprzerywane sygnały mogą oznaczać cienkie kolorki bardzo płytko leżące.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie