Redzik Napisano 17 Marzec 2008 Autor Napisano 17 Marzec 2008 fajnie by było poznać również datę powstania i ewentualną wycenę :)
Redzik Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 Pomsee, możesz nie trzymać mnie dłużej w niepewności i zdradzić mi sekret szabelki? :)Z góry dzięki
pomsee Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Wygląda na francuski pałaszale aby dokonać dokładnej identyfikacji potrzebne jest więcej fotografii.
pomsee Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 No nie przecież ja wcale nie specjalnie ;)Mam problem z Twoją szablą. W typie przypomina ona szable francuskie wzorów pochodzących z XIX w.np. wz 1822. Jednak jest ona też trochę inna podobna do używanych w USA w czasie wojny secesyjnej i później.Może też jest to jakas kopia. Głownia wygląda stanowczo nie autentycznie no i ta skóra na rękojescizupełna nówka.Możesz wysłać mi duże fotki na priva?Postaram sie pomóc.
Redzik Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 tzn na e-maila? te same fotki ale większe czy nowe zrobić z ukazaniem jakiś elementów które mam Ci pokazać?
pomsee Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Tak na e-mail, duże zdjęcia jak możesz to najwięcej i napisz pochodzenie szabli tzn. jak trafiła w Twoje ręce.
Pytanie
Redzik
wszelkie informacje mile widziane!
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.