Redzik Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 Srebrny orzeł z czerwonymi kamieniami.Przypuszczam że to niemieckie odznaczenie
pomsee Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Oboje mamy rację albo sie mylimy ;)Mnie do takiego wniosku skłonił brak jakichkolwiek elementów poza typowymi ozdobnymi, które powinno mieć odznaczenie.
Redzik Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 buszowałem trochę po internecie i powiem Ci że znalazłem trochę medali łączonych na dwa mocowania (większośc to medale niemieckie)
Redzik Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 jeżeli traktować to jako odzobę jubilerską, to akurat niemieccy żołnierze mieli różne na ten temat zboczenia więc też pasuje :P
pomsee Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Niewykluczone, że masz rację. Sam bym chciał wiedzieć co to jest.
Redzik Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 Srebrny orzeł z czerwonymi kamieniami.Przypuszczam że to niemieckie odznaczenie
pomsee Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Nie wydaje mi się, że jest to odznaczenie. Przypomina raczej jakis wyrób jubilerski, do którego przyczepiono wstążkę. Wskazuje na to wtórne mocowanie kółka od wstążki. Kiedys musiało być to połączone z łańcuszkiem, na którym wisiał ten medalion
Pytanie
Redzik
Srebrny orzeł z czerwonymi kamieniami.
Przypuszczam że to niemieckie odznaczenie
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.