krzysiak84 Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 Czy wiecie Państwo co to jest? Chdzi mi o te ostatnie zdjęcia przed monetą. Ja nie mam zielonego pojecia co to jest http://ksdv.republika.pl/album/
Menzo Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Wyglada porostu na wajche od jakiegos młynka. Lub tez na element od wrzeciona na ktore byla nawijana lina słuzaca (poprzez wiadro) do pobierania wody z studni+++++++++++++
Swiety82 Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Witam, wygląda mi jedynie na óżkę" zmiany biegów od jakiegoś motocykla, montowaną wprost przy silniku, ew. jakaś inna wajcha przy silniku. Uwagę zwraca kwadratowy gwint, uniemożliwiający obracanie się czy ew. luzy, wykończenie w drewnie również sugeruje że mogła służyć do ezpośredniego" kontaktu z ręka/nogą. Pozdrawiam!
krzysiak84 Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 cały element jest z metalu! przyznam szczerze, że czyszczac element (na poprzednim zdjęciu widać jak wyglądał po znalezieniu) gdyby nie waga powiedział bym iż jest to drzewo. Zaciekawilo mnie, iż elementy te nie są złączone śrubą tylko czymś w rodzaju metalowego klinu. Element jest naprawde ciążki jak na swoje rozmiary. A pręgi jak na drzewie również zastanawiają mnie jak stary jest ten element
Pytanie
krzysiak84
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.