beyo Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Łyżeczka jest produkcji niemieckiej.Posiada wybitą próbę srebra stosowaną w latach 1888-1918.Nazwisko producenta mi też nic nie mówi...Dość często spotyka się zagubione srebrne sztućce w rosyjskich okopach. To dopiero był bogaty kraj, skoro nawet szeregowcy jedli przy ich pomocy!!!Oczywiście to żart, wszystkie one zostały wcześniej gdzieś ukradzione, podobnie jak znajdowana biżuteria, zegarki, papierośnice itp...
piterb1 Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 fakt żadna armia nie miała tez tyle zegarkow co rosyjska:))dzieki pozdrawiam
Gość Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 czy mi sie wydaje czy łyżka jest na końcu ucieta....?!czyżby jakiś radziecki zołnierz sprawdzał czy naprawde szlachetny metal czyli sreberko..!!!??ja osobiscie wykopałem parę odznak strzeleckich z czego jedna fachowo była sprawdzona czy przypadkiem nie srebro.))
yupiter Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 ...bo pewnie to był ten Rusek z Bonda ze stalowym gebisem, hahahaYP
Jadzia Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Łyżeczka jest srebrna próba 800, producenta nie znam. Monogram na łyżce może być znaczkiem rodziny do której należała łyżka takie rzeczy grawerowano na zamówienie właściciela, wszystkie znaki wytwórcy znajdowaly sie od spodu.
Pytanie
piterb1
2
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.