vojtaz2 Napisano 14 Marzec 2008 Autor Napisano 14 Marzec 2008 na największym napis : EXTRA L&E QUALITY , guzik cały mosiężny ciężkina średniej wielkości guziku(chyba pruski) napis EXTRA FEI na najmniejszym brak sygnowań
SYLSTER Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Naucz sie rozjasniac zdjecia ktore robisz , z nich nic nie wynika,widoczne sa tylko kółka jak sam widzisz i nikt Ci tego nie zidentyfikuje ,chyba ,ze jasnowidz.Pozdrawiam.
8total4 Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 guzik z orłem na kotwicy to guzik USMC 1866-1941. raczej okres II wś.guzik z herbem to pruski liberyjny lub urzędnika miejskiego.niestety moja wiedza na temat guzików herbowych jest znikoma.mam nadzieję że ktoś go rozpozna :o)pozdro!
vojtaz2 Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 Na pewno to okres II wojny św, bo guziki znalazłem na poniemieckim śmietnisku. Obok śląskich wiosek.dziwne że znalazł się tam ten z US, kiedy walało się pełno guzików z niemieckiej floty
Pytanie
vojtaz2
co to za guziki FOTO NR 1
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.