Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 317
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
HUK powrotu do zdrowia życze :). Czechy są zagłębiem produkcyjnym niemieckich i stalowych całkiem całkiem niemiaszków (na giełdach w południowej Polsce często spotykanych, można sie osobiście przyjrzeć), więc z mnogości ich występowania w stanach magazynowych chociażby na aukro tak bym sie nie cieszył. Co to ck - tu już wszystkie modele iją" nie tylko BH z niewielkimi mankamentami do wyeliminowania w przyszłości.
pozdr.

Popieram w 100% wszytsko Co pisze Leibstandarte w wątkach o klamrach...

Huk ja widze ze jestes taką gwiazdką Odkrywcową" która widze czerpie z forum ... Jednak forum odkrywcy nie jest składnicą wiedzy bo uzytkownicy nie sa jakos sprawdzani" przez Admina ... Piszą głupoty takie ze sie w pale nie miesci byle pisac ... Wiekszosc co ma cos do powiedzenia konkretnego po czytaniu wypocin pseudo znawców woli sie schowac pod biórko przed ich niewiedzą.... jak widac to zarazliwe.... Chore to jest co tu sie dzieje ...

Dobranoc!!

Ide sie schowac pod biórko przed waszą niewiedzą i głupotą !!!

.. kiedy nozyce sie odezwą ???

Czy czytałeś wszystkie wcześniejsze posty vol. I, II, które wskazały kilka ewidentnych kopii? Oczywiście nie jestem alfą i omegą, w przypadku braku zdania, wiedzy o oryginalności, nie wypowiadam się (nie ukrywam, bardziej leży mi I wojna).
Udowodnianie fałszerstwa czy nawet samo przestrzeganie i dzielenie sie swoja niepewnością, w morzu kopii, mniej lub bardziej uzasadnione, nawet jeżeli skłania do dłuższej zadumy w czasie zakupu przedmiotu, czyż nie jest chwalebne. Uciszanie jest tylko na rękę pewnej grupie zawodowej.
Pseudo znawców, takich czy owakich, pozostawię bez komentarza, tak jak cały ten wątek od tej pory. Nie mam żadnego interesu w wyprowadzaniu kogoś z błędu.
P.S Nożyce zostaw w spokoju od kończenia jest moderator.
pozdr.

na koniec daje linka w którym Onyx -twierdził że to oryginał w pierwszej części tego -wątku -Cis masz racje że będzie nas wielu atakować handlujących tym chłamem -ale nie zrażaj sie tym - bo jak możesz komuś podpowiedzieć to podpowiedź -a kolega OnyX niech wyzywa nas jak i wielu innych na tym forum od znawców z odkrywcy heheh -to pismo łączy nas wszystkich heheh nie ?? niech OnyX ci tak będzie -przez parę lat jak tu jesteś na forum nic nie pokazałeś -ale do plucia jadem to jesteś pierwszy - mam nadzieje że oficerki miałeś w dobrej firmie uszyte i nie będą przeciekać -masz tu ten obiecany twój link w którym sie podobno ja myliłem co do oryginalności heheheh http://www.allegro.pl/item303113389_klamra_stalowa_wh_oryginal_unikat_.html

jestem ciekaw gdzie jest lewe skrzydło wrony i co sie stało z ze swastyką -tak jakoś zwiędła ?? heheheheheh -ale za to -za ile poszła -ale to jest tylko moje zdanie panowie ! hehehehe inni mogą sie ze mną nie zgadzać ! -takie wasze prawo heheh -pozdro

nie ośmieszaj sie kolejny raz...

Klamra ta stalowa jest dobra 100% . Kto sie zna choc troche na klamrach ten widzi co i jak.

Wstyd mi było wystawiać ja na WA zeby potwierdzili Oryginalnosc ... no ale opinie są jednoznaczne...

Kolega z Francji napisał:
I think it's a good ovehoff heer buckle"

A Ben który siedzi tylko i wyłacznie w klamrach WH :

Nice buckle by Overhoff with a full title tab, very nice indeed"

Jesli nie rozumiesz to moge Ci przetłumaczyc :

Myslę że to dobra Klamra Wojsk Lądowych - fabryki ovehoff"

i to 2 :

Ładna Klamra wyprodukowana prze Overhoff z pełną nazwą na języku , bardzo ładna naprawde "

Czasem Huku i inni nie warto pisac by pisac bo później młodzi kolekcjonerzy czerpiący wiedze z forum kupują lipy lub przepuszczają okazje nabyc ładnych rzeczy bo za ładne" lub bo tak pisali na forum . Moze ty nie zauwazyłes ale jak cos napiszesz to odrazu grono Fanklubu potwierdza twoje zdanie (nawet nie mając pojacia o czym piszą )
Ja tam nic do Was nie mam ale czasem warto zastanowic sie co sie pisze i umiec przyznac sie do błędu a nie slepo gadac swoje ... Bo zkonczycie jak Noradarling :D

Miłego Dnia !

O ile sie nie mylę, zabierałem głos o nieoryginalności w przypadku 3 klamer I wojennych, jeszcze w poprzedniej odsłonie tego wątku. Następnym razem puknij sie dwa razy w X zanim coś napiszesz.

Tak faktycznie OnyX – opinie są porażające -- „Myslę że to dobra Klamra „–dalej-„bardzo ładna naprawde „ cóż mogę dodać jeżeli w klamrze brakuje podstawowych elementów –a ja nie mam racji to niech i tak zostanie – co Bergfuhrer widzę że nic nie dotarło do twojej mózgownicy –wyrzuć sobie prawe ramie do przodu –to może ci się humor poprawi –szkoda tylko wątku –masz racje Cis -pozdro

o co Tobie chodzi? napisałem tylko ze obrazą dla kazdego łącznie z twoja osoba było by porównanie z noradarling jako najwiekszym i najbardziej zadufanym w sobie handlarzem lipą i ordynarnymi kopiami, a co do mojego prawego ramienia to nie bój sie, póki zdrowe to wiele razy leci w przód np podczas gry w koszykówke, swietna sprawa, kulasy tez póki zdrowe to fikam a jak ; ) troche luzu...

Na rekompensate jedyna moja klamra w kolekcji. Zbieram Kriegsmarine. Idealna nie jest ale ma w sobie rzucające w oczy złoto" a inne z wiekszą iloscią złocenia jakie miałem były jakies takie zmatowione... No ale szukam typowej idelanej bo nie pasuje ta tak dobrze do Idealnego munduru Altyleri nadbrzeznej KM.

Jeszcze mam pytanie do forumowiczów –proszę napiszcie czy wy widzicie –na tej ostatniej klamrze WH ubytki lub jakąś skazę na lewej stronie skrzydła wrony ?? nie musicie wyrażać nic po za tym- by oczywiście nie narazi się na ośmieszenie OnyX a - bo może ja się mylę hehehe a może jestem ślepy – pozdro

Dałem jeszcze raz ten post -dodałem fotkę Jeszcze mam pytanie do forumowiczów –proszę napiszcie czy wy widzicie –na tej klamrze WH ubytki lub jakąś skazę na lewej stronie skrzydła wrony ?? nie musicie wyrażać nic po za tym- by oczywiście nie narazi się na ośmieszenie OnyX a - bo może ja się mylę hehehe a może jestem ślepy – pozdro

Huk pas tak powojenny . Niestety jak kupiłem Manekina do mój oryginalny pas okazał sie za mały i niestety musze miec taki na czas gdy nie kupie pasa 95 cm w ładnym stanie i sygnowanym gapą i M. To pytanie dobre zadałes . To jest juz typowe zuzycie sztancy - ale zdarzają sie takie klamry .

A Kabal Ciebie za co zawiesili ?? za Bicie Piany ? Bo za darmo tego nie robią ...

póki co w żadną kopie sie nie wpakowałem ale cóż, życie ; )

tak, wiele for zagranicznych jest lepszych niż nasze bo tam można dyskutować bez zbędnego bicia piany, a odkrywca jest niestety slusznie nazywany 'ściekiem' ; P

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie