Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.II

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem (a raczej kupił mi pod moja nieobecnosc kilku dniowa znajomy ktory kiedyś się tu udzielał) na aukro, pepiki czasem maja fajne rzeczy i to w uczciwych cenach ; )

Wątek na waf też z jego konta gdyż na autoryzacje swojego wciąż czekam (który to juz dzien...:P)

http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?p=2530808#post2530808

• Odpowiedzi 317
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bergfuhrer powiem tak – piszę wam to co widzę nie jestem specem od niemieckich klamer -nigdy nie widziałem tak wytartej obejmy od widełek- nawet w najbardziej zajeżdżonych klamrach nie wiem czy w ogóle jest to możliwe –następnie przyjmijmy już że te wytarcia powstały –ok. ale te wytarcia nie wskazują na małe użytkowanie tylko na dosyć duże –a jeżeli wytarcia są tak duże to czemu klamra nie ma żadnych śladów noszenia ? nawet brudu ? Chyba że przez 80 lat leżał w wacie i w próżni ?Ja naprawdę nie kupiłbym takiej klamerki – a tu bęć ! więcej ich wychodzi w takich stanach –chyba to o czymś świadczy .Jak możesz daj tą fotkę o którą prosiłem .Pozdro

Bergfuhrer rozmawiam z tobą –odpowiada .Leibstandarte –ale jaja już nie kumam o co chodzi –to chyba ten sam gość .Dalej się upieram przy tym co powiedziałem –w życiu nie widziałem przetarć tak mocno mechanicznych na rurce od widełek – dalej- ucho do haka jest krzywo przylutowane –ale to możemy sobie darować –ale jak wytłumaczyć przebarwienia od temperatury po lutowaniu –dalej po 80 latach nie zmieniło zabarwienia nic się nie utleniło ! Fakt musiałbym być dyletantem aby ją kupić –nawet za cenę przepuszczenia okazji nabycia oryginału pod nosem za psie pieniądze jak pisaliście . A jeszcze nie jasna sprawa –z zakupem – „bo kolega kupił bez mojej wiedzy „-a bo na WAF to stwierdzili że oryginał –to tacy co mają 12 lub 15 postów –no jeden ok.2000 –napisali ojojo –ok.super itp. Męczy to już mnie dawaj swoje klamerki i butnie nie pytaj czy to oryginały –bo już paru chłopaków pisało do mnie i się porostu śmieją .Pozdrawiam .Bergfuhreo-Leibstandarte

możesz poprosić administratora o IP obu kont i wtedy zobaczysz że to nie ta sama osoba ; )

Widziałem już klamry w których lutowanie się nie utleniło i miałem je w rękach, np miniaturke klamry Turnerbund - nie sądze żeby ktokolwiek je kopiował...ale myśl i mów swoje, a sprawa z zakupem jest jasna, pod moja nieobecnosc poprosiłem znajomego o zakup i to wszystko, ale jak sie nie ma czego czepic... ; )

Ciebie pytac o klamry niemieckie nie musze, gdybym szukał eksperta od klamer CK armii to bym sie do Ciebie odezwał w tej sprawie, tutaj niestety jestes jedyna osoba która uparcie twierdzi ze ta klamra jest be, uparłes sie czy jak? Zresztą, mnie to jedno, i z tego że jacys mityczni chłopacy sie smieja to też, nie powiem ile osob sie smiało z twojej walki z niby-kopiami klamer tylko na podstawie tego że 'są za ładne', gwarantuje Ci że nawet ladniejsze niż ta można znalezc do dzis, ale rób swoje i baw sie po swojemu.

co klamer niemiecki pisałem - nie siedzę w tym -piszę to co widzę -od tych klamer mam kolegów z Wrocławia co do klamer CK to musiałbyś mnie poprosić ale sądzę że u ciebie tyle jadu że nigdy to nie nastąpi heheheh - nie da się wiedzieć wszystkiego :):)gdzieś słyszałem to – „gdyby każdy miał tyle samo -nikt nikomu nie był by potrzebny „ -pozdro

Jakiego jadu? ; )

Odpowiedziałem wyraźnie o lutowaniu, ja już widziałem kilka klamer których napewno sie nie kopiuje w takim stanie i z tak widocznymi sladami, znajomi również tego nie kwestionowali, co do widełek to nie mam pewnosci, dla mnie one nie są jakos specjalnie wymęczone, ot wina zdjęcia, te o które prosiłes zrobie w piatek jak odzyskam aparat ; )

Uwierz że jeśli kiedyś bede potrzebował porad w sprawie klamer CK to wlasnie do Ciebie sie odezwe i nawet o zgrozo poprosze o porade, bo w tej kwestii zauwazylem ze naprawde sporo wiesz i mozesz powiedziec, a ja z kolei w ogóle sie orientuje w temacie, moze poza tym ze ostatnio wypływa kupa bośniackich klamer które są ewidentnie pokrywane sztuczną patyną.

Na dzien dzisiejszy jako jedyny kwestionujesz ta RW, dla mnie ona jest dobra, wszyscy mówią że jest dobra, jeśli sądzisz inaczej - ok ale mnie w tej chwili nie przekonujesz ; )

Też mam wątpliwości podobne do tych, które przedstawil huk 100. Zbyt dobrze to cacko wygląda...
Jeśli mialbym wybór miedzy taką blyszczotką, a klamerkami tomka64, to biore te zdenazyfikowane 99%, że orginaly;))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie