Skocz do zawartości
  • 0

Części zamienne pojazdu..tylko jakiego ???

De Horsting

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podaj wymiary: długość, średnicę drutu, średnicę sprężyny. Na moje oko nie są to sprężyny zaworowe, bo są za solidne (mają mały skok zwojów w stosunku do srednicy drutu). Ale to może być złudzenie, które rozwieją pomiary. Myślę, że bardziej prawdopodobne jest to, iż są to sprężyny od jakichś elementów amortyzujących (może od tarczy sprzęgłowej jakiegoś pojazdu) lub są to sprężyny dociskowe sprzęgła lub hamulca tarczowego z jakiejś maszyny (pojazd, obrabiarka, mechanizm przeniesienia napędu, maszyna rolnicza). Trudno coś jednoznacznie wyrokować. A co jest napisane na etykietce? Może to pomogło by w identyfikacji?
Napisano
Podaje wymiary.

Średnica sprężyny 19 mm
długość każdej ze sprężyn 25 mm
średnica drutu sprężyny 3,5 mm

Powyżej w pierwszym poście jest to co udało mi się odczytać z karteczki.
Pozdrawiam!
Napisano
Wymiary jednoznacznie eliminują możliwość zastosowania w rozrządzie. Stawiam na takie przeznaczenie: http://www.4max.org/pliki/Image/4MAX/4max_profiline/Tarcza-sprzegla-ciez-4max.jpg
Oczywiście fotka jest tylko w celach poglądowych nie identyfikacyjnych. myślę, że w grę wchodzić może tego typu tarcza z pojazdu ciężarowego, ale jakiego konkretnie to nie okreslę.
Napisano
Tak..tak.. to pasuje !
Dzięki :)!

Może odezwie sie ktoś ze znajomością niemieckiego i co nieco powie mi o napisach na karteczce.
Ale przyzna Pan :)?Aż dziw bierze,że to tyle lat przetrwało,zwłaszcza papier .
Dzięki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie