Skocz do zawartości

sukam map i zdjęć

wderek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szukam starych map mojej miejscowosci a takze zdjec pałacu który kiedys w niej stał jak mówią starsi mieszkańcy został wysadzony przez ruskich doszczetnie go zniszczyli wraz z gorzelnią w stanie upjenia...Miejscowosc ta,to SŁAWKOWO(FRODAU-niemiecka nazwa)powiat DZIAŁDOWSKI woj.WARMINSKO-MAZURSKIE.Z góry serdecznie dziekuje wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.Darek
  • 11 months later...
Napisano
Koledzy pomóżcie proszę z tymi mapami prus wschodnich z XIX i XX w. gdzie ich szukać bo na tych,które podesłaliście nie znalazłem swojej miejscowości z góry dziękuje tym wszystkim,którzy wyrażą dobre chęci pozdrawiam wderek
  • 2 weeks later...
Napisano

No dobrze bez trudu FRODAU znalazłem mapka wstawiona oczywiście jest prawie nie czytelna ale nic dziwnego została przerobiona z pliku 20MB .
Wg wojskowego skorowidza przed wojennego Działdowo jest to pas36 słup30 i tak należałoby szukać. wstawiona mapka to Karte - Ostpreussen

Napisano
Wpisz sobie w toolbar odkrywcy mapy" i znajdziesz wszystko. Trzeba trochę poszukać, a nie iść na łatwiznę. Zamknąć temat polecam
Napisano
OK panowie szukam mapki topograficznej wielkopolski chodzi mi o mapke wmiare aktualną.Wszystkie co znalazłem są do roku 1944 potrzebna mi tak, lata 1990--2008 coś koło tego pozdro wszystkich Dasz Dół

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie