dudzin Napisano 10 Marzec 2008 Autor Napisano 10 Marzec 2008 Czy ktokolwiek jest w stanie powiedzieć coś bliższego na temat tych rytów na kamieniu?
Kuba_70 Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Slyszalem, ze wiek przedmiotow kamiennych mozna obliczyc za pomoca wielkosci porostow. Porosty naskalne rosna z szybkoscia ,25mm rocznie i potrafia przezyc ponad 4 tys. lat.pozdr
thexnaturat Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Witam mi to przypomina troche znak BIOHAZARD ;] Pozdrawiam
Hajda Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Według mnie mało wiarygodny sposób, bo kamienie w ciągu stuleci ulegają różnym procesom i ich powierzchnia się zmienia.
mihura Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Mam jeszcze mala prosbe o foto przekroju kamienia w miejscu odlupania. No i ten ciekawy niebieskawy kolor?pzdr.ps.Fajny temat.
dudzin Napisano 13 Marzec 2008 Autor Napisano 13 Marzec 2008 Kamienie tego typu występują tu powszechnie - teren zlodowaceń, wiec trochę tego ustrojstwa lądolód tu przytargał.Co do testowania strony odkrywcy, to dzięki, ale mam ciekawsze zajęcia - tu faktycznie sprawa ta mnie intryguje. Z drugiej strony moim zdaniem ten ryt ma nieco więcej latek niż ja, więc sam tego nie wymyśliłem.Co do połączenia w całość może być problem - troszku za słaby jestem, by dźwignąć odłupaną część. Jutro postaram się go dokładnie zwymiarować.
thomson Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Kiedyś podobne kamienie pokazywali w Telexpresie.
Hajda Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Celtowie odpadają, bo na dzień dzisiejszy z badań wynika, że nie było ich w tej okolicy.
Pytanie
dudzin
Czy ktokolwiek jest w stanie powiedzieć coś bliższego na temat tych rytów na kamieniu?
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.