Skocz do zawartości

Pytanie o czyszczenie wiertarką.

thomson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem. Jak czyszcze wiertarką ze szczota np . hełm wykopek to czyszczą mi sie same bylwy rdzy i ta rdza ciagle na tym hełmie jest. Co zrobic , aby wiertarka mozna byłoby czyścić helm do zdrowego żelaza????
Proszę o odpowiedż.

Przyczyn może być kilka które to powodują:
-za słabe obroty na wiertarce
-za krótki czas robienia
-może ustawiłeś wiertarkę na wykręcanie, ja tak kiedyś przez nie uwagę zostawiłem i jak czyściłem hełmik to szczota wyskoczyła i przejechała mi po ręce, od tej pory zawsze sprawdzam
-mam nadzieje, że nie używasz do tego wiertarki akumulatorowej

Za krótko, za słabo, nieodpowiednim sprzętem.
Może zmień na stalówkę, ale uwaga można bardzo podrapać fant, miedziałka najlepiej drze jak już jest porządnie zagrzana.

PS
Napisz jaką szczotką działasz i jaką wiertarką, ile czasu na to poświęciłeś.
Ostatnio żelazko, zardzewiałe w niewielkim stopniu, darłem 4 dni.
Pozdrawiam.

Ja mam szczotke średnicy 200mm zamontowaną do szlifierki stołowej (750W, 3000 obrotów). Szlifierka dobrze zamocowana, przedmiot czyszczony dociskam na tyle mocno że czasami szlifierka staje (jest za słaba). Jak masz wiertarke z marketu i jest na niej napisane 500W to na prawde ma zwykle połowe z tego. Do tego szczotka małej średnicy to faktycznie trudno tym czyścić przedmiot wielkości hełmu. Zacznij od elektrolizy, wtedy aby doczyścić po, taka wiertarka wystarczy.
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie