thomson Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 Witam. Mam taki problem. Jak czyszcze wiertarką ze szczota np . hełm wykopek to czyszczą mi sie same bylwy rdzy i ta rdza ciagle na tym hełmie jest. Co zrobic , aby wiertarka mozna byłoby czyścić helm do zdrowego żelaza???? Proszę o odpowiedż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Przyczyn może być kilka które to powodują:-za słabe obroty na wiertarce-za krótki czas robienia-może ustawiłeś wiertarkę na wykręcanie, ja tak kiedyś przez nie uwagę zostawiłem i jak czyściłem hełmik to szczota wyskoczyła i przejechała mi po ręce, od tej pory zawsze sprawdzam -mam nadzieje, że nie używasz do tego wiertarki akumulatorowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 i jeszcze jedna wskazówka jak czyścisz obojętnie co szczotą, a przedmiot ma pęcherze rdzy to obtłucz je najpierw czymś, żeby odeszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 mocno docisnąć trzeba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 i rekawice skórzane najlepiej załóż na łapy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Za krótko, za słabo, nieodpowiednim sprzętem.Może zmień na stalówkę, ale uwaga można bardzo podrapać fant, miedziałka najlepiej drze jak już jest porządnie zagrzana.PSNapisz jaką szczotką działasz i jaką wiertarką, ile czasu na to poświęciłeś.Ostatnio żelazko, zardzewiałe w niewielkim stopniu, darłem 4 dni.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Najpierw zastosuj elektrolizę a później to resztki schodzą jak kurz po zastosowaniu szczotki na wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Jeśli zastosujesz elektrolizę to po co czyścić go jeszcze szczotą, może kolega nie ma warunków do elektrolizy dlatego pyta się o szczotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 10 Marzec 2008 Autor Share Napisano 10 Marzec 2008 Ja czyszczę stalową szczotą- byc moze , że wiertarka za słaba , ale sam nie wiem. A jaka szczotą mam czyścić na wiertarce????i jaka byłaby dobra wiertarka do tego? , bo ja mam jakąś tandetną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Podaj wartości jakie masz wypisane na wiertarce, to się dowiemy co z nią jest, albo podaj moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Ja mam szczotke średnicy 200mm zamontowaną do szlifierki stołowej (750W, 3000 obrotów). Szlifierka dobrze zamocowana, przedmiot czyszczony dociskam na tyle mocno że czasami szlifierka staje (jest za słaba). Jak masz wiertarke z marketu i jest na niej napisane 500W to na prawde ma zwykle połowe z tego. Do tego szczotka małej średnicy to faktycznie trudno tym czyścić przedmiot wielkości hełmu. Zacznij od elektrolizy, wtedy aby doczyścić po, taka wiertarka wystarczy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.