blezor Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 Witam! Poszukuje fotek z palacem w Sokolowcu Dolnym, teraz to juz straszna ruina, i z roku na rok coraz gorzej. Poszukuje fotek starych, kiedys byl tam PGR, i miescily sie w nim biura, tak mi powiedziala spotkana okolo palacu starsza kobieta. Co roku tam zagladam i co roku coraz gorzej to wyglada, a ja szukam fotek sprzed lat. Moze ktos byl tam kiedys i ma jakas fotke, jezeli tak to prosze o wklejenie, chce zobaczy poprostu jak kiedys pieknie musial wygladac ten palac. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Zwykle takimi fotkami dysponuje miejscowe Biuro badań i dokumentacji zabytków lub urząd konserwatora zbytków. Naj;epiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 Za trzy tygodnie bede znowu w Sokolowcu, wiec bede bytac na miejscu, teraz pytam w odkrywcy, tu jest duzo ludzi i moze ktos ma jakies stare fotki wlasnie z Sokolowca. Szukalem po sieci, ale malo jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzi_2006 Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Tak naprawdę jest to jeden z trzech pałacy-zamków rodziny Akerman Główny znajduje się w Świerzawie stan katastrofa,w Sokołowcu był drugi najpiękniejszy i Trzeci w Rzeszówku prawie nie istnieje w ostatnich 10 latach został doszczętnie zniszczony a był zamieszkiwany jeszcze długo po wojnie.Zamek w Sokołowcu jest w rekach prywatnych prawdopodobnie ale nie jestem pewny przejde sie do urzędu miasta w tej sprawie i sie dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 W Sokolowcu są (były) 3 pałace.Jeden jest w stanie dobrym; drugi to ruina, ale w miarę cala i czytelna; po trzecim zostało puste miejsce z fragmentem fundamentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.