puchaś Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 WitamKtóre buty będą lepsze na całodniowe wyprawy w teren???Chodzi mi o wzór MON 928, obydwu tych firm.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 a kup se innej firmy - jakies trekkingi i bedziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 kupczaków jest kilka rodzajów.chłopaki od ASG je bardzo chwalą.nie żebym reklamował, ale rozejżyj się dokładnie bo bez dobrych butów morale niskie.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 ja używam kupczaków jestem bardzo zadowolony wojas nadaje sie predzej do produkcji butów dla leśniczych(mniejsze wymagania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaś Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 rozumiem, ale czy wojasy sprawdzą się w terenie??? tzn. czy wytrzymają tyle ile kupczaki bo słyszałem, że są trochę gorsze , ale przecież są wykonane w tej samej technologii.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 jeżeli tak słyszałeś to coś w tym jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaś Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 niby, ale mógłby mi ktoś to potwierdzić,:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dżemik Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 ja mam buty wojas od roku i uważam że są rewelacyjne a skoro są identyczne jak wojas a tansze i to dużo więc wniosek jest prosty (chodze w nich dzień w dzień ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dżemik Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 miało być jak kupczak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaś Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 aha, a nic sie nie odkleja, pęka itp.??? czy podeszwa jest zszywana i nitowana jak w starych desantach???Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dżemik Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 popatrz na aledrogo i porównaj kupczak i wojas sa identyczne podeszwa wibram klejona ale u mnie cała i nie ściera sie jak w desantach dla mnie rewela i przystępna cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaś Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 aha tylko klejona, a jest opcja żeby u szewca to zszyć i żeby woda sie nie lała do środka? Czy to jest jakiś super kosmiczny klej że po 2 latach(lub więcej) sie nie odklei, i dalej będzie trzymać?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Biegam w kupczaczkach już troszkę czasu . Bucik- całkiem wygodny,testowałem osobiście kilka par bucików (różnych firm) i jeżeli chodzi o komforcik,wagę,wytrzymałość itp itd to pierwsze miejsce zajmują Jungle ! .Kupczaczki zajmują 2 miejsce. No i co najważniejsze-latem to mogą być użytkowane w szafie :) . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 puchaś a po co zszywac jak jest sklejone ?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 kupczaki własnie moga być używane latem bo przeciez mają membranę goretex i zimą sa ciepłe a latem stopa oddycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaś Napisano 10 Marzec 2008 Autor Share Napisano 10 Marzec 2008 wydaję mi się że jak coś jest zszyte(nie tylko klejone) to dłużej się pochodzi, dzięki za odpowiedzi,PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Słomek, ta membrana to pic na wodę. Aby pracowała musisz mieć specjalne skarpety a poza tym, gore tez ma swoje granice oddychalności. Jesienią czy zima-nie ma wyboru, to najlepsze wyjście. W lato jednak, to możesz pływać w tych butach po intensywniejszym marszu. Zresztą gtx w butach żyje z reguły do roku-później masz już tylko zajechane wspomnienie.Nosze Combat'y II Kupczaka i wiem co piszę. Nie zmienia to faktu, że sa to fajne buciki (choć trochę ważą) ale ze wskazaniem na użytkowanie wojskowe. Dla cywila w plener, lepsze będa buty stricte turystyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.