Sv Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 fakker - trzeba się w końcu dogadać i wyskoczyć razem w teren.Idzie wiosna, więc i dłużej na dworzu będzie jasno.Ewentualnie weźmie się w tygodniu dzień wolnego.Ktoś dziś chodził? Jakieś ciekawostki:) ?Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 uzupełnie jeszcze odpowiedź dla Kolegi cromags: a skąd żona Rolnika wiedział, że poszukiwacze są z okolic Poznania, a nie z Warszawy czy Opolszczyzny?Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Cromags Co do właścicieli gruntów: to obowiązuje ustawa o danych osobowych, dlatego nawet jeśli zamawiamy wypis z ewidencji gruntów to nie dostajemy adresu właściciela. Jedynie w Sądzie w wydziale ksiąg wieczystych.Dlatego jak napisałem wyżej : obecnie w naszych realiach prawnych nie mam możliwości legalnie ( co innego znajomości w urzędzie gminy) na zdobycie tych informacji nie narażając się. W końcu dojdzie do tego że nasze hobby stanie się udręką.Zresztą ta dyskusja nie ma sensu. Nie jesteśmy winni, a sprawcy i tak mają to gdzieś.kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Takie znajomości w Urzędzie Gminy są karalne" :)Ktoś wszedł gościowi ( widać na ciekawe pole ) i teraz robi nagonkę.W tygoniu obadam tą okolicę, a na weekend weźmiemy z dwa piwa dla Rolnika i zobaczy się co w trawie piszczy.O Warszawie i Opolszczyźnie piszę nie bez kozery" - wystarczy wejść na Posz. Sk. i wrzucić nicka.Widać muszą tam niezłe znajdki wychodzić.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus37 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Nie przejmujcie sie jakims tam cromags i jego bzdurnymi wynaturzeniami.Gosciu chce sie wykazac - widac jakis sluzbista. Jasne, nie mamy nic innego do roboty kolego cromags niz lazic po chalpach i pytac tubylcow czy mozemy polazic po ich ugorkach i zaoranych polach. Jak wlasciciel ma jakis problem to podejdzie do nas i co najwyzej wyprosi nas z pola i po sprawie. Tak wiec dzieki za cenne uwagi ale jakos nie zamierzamy sie do nich stosowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Hehehe... Sv, uśmiałem się prawie do łez :) A swoją drogą Cromags, pewien rolnik w niedalekiej miejscowości S... narzekał na jakąś grupkę, która zostawiła mu dołki na polu, może to między innymi ty?Weekend nawet udany, dopisała pogoda, a sobotnie niepowodzenie wynagrodziła niedzielna odznaka KOP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focke Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Tak tak PG możesz mieć racje:) w miejscowości S... pola skrzętnie złażone jak sie okazało z rozmowy z rolnikiem takze w zasianych zielonych ktoś kopał !!! Cromags jakżeś tu trafił i skąd wiesz ze to ktoś od nas ????? no chyba ze miałes jakies objawienie albo cos a to juz twój problem :)... w takim wypadku nie szukaj pomocy na tym forum tu specjalistów od takich spraw nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 No i sezon rozpoczęty. Wracająć z roboty zajechałem na swoje poletka .Niestety nadawało sie tylko jedno bo zaorane juz dawno temu ale bruzdy ,że hoho.Reszta zielona bo chyba cos rosnie.Efekt chodzenia to 64 łuski od TT ,20 łusek chyba od Mausera ,parę bzdetnych guzików i pełno militarek" w postaci stopek od kolb ,celowników itp.Przy odkopaniu chyba z 2O stopki /pozniej nie liczyłem/ mało k......ca mnie nie strzeliła bo przyjechałem na monetki a wychodziło samo badziewie.Musiało to chyba byc jakieś miejsce gdzie to palili gdzyz w paru wykopanych zachowało się jeszcze spalone drewno.Zdjęć nie daje bo chwalic nie ma się czym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 SV PG krakus37.... Chcecie wchodzić ze mną w prostacką dyskusję? Typu A swoją drogą Cromags, pewien rolnik w niedalekiej miejscowości S... narzekał na jakąś grupkę, która zostawiła mu dołki na polu, może to między innymi ty?" albo Nie przejmujcie sie jakims tam cromags i jego bzdurnymi wynaturzeniami."Ja nie mam zamiaru dyskutować w taki sposób, zwróćcie tylko uwagę na to w jaki sposób się zachowujecie, jak dzieciarnia. Na innych tematach grupa osób próbuje tworzyć stowarzyszenia, regulować przepisy, lobbować etc. a Wy swoimi wypowiedziami - typu jak wyżej - uświadamiacie takich jak ja, że są dwie grupy poszukiwaczy, tych co szanują innych oraz własność prywatną i tych co mają to głęboko. W taki sposób do niczego dobrego nie dojdziemy.Ja tylko wspomniałem, że ktoś widział grupę osób z detektorami na swoim polu i spytałem czy to nie Wy. Czytajcie dokładnie a potem się ośmieszajcie. A jak ktoś z Was coś do mnie ma to zapraszam na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 cromags, stwierdzenie Mam nadzieję, że to nie Wy wczoraj penetrowaliście grunt w Podlesiu. Jeśli tak to weszliście na prywatny teren i cieszcie sie, że właściciela nie było w domu a tylko jego żona.." to nie pytanie, ale domniemanie winy.Zapytanie mogło być np takie czy nie wiecie kto wczoraj kopał tu i tu" itd. Ja Tobie odpowiedziałem Nie wchodzimy m.in. na : obsiane pola, pola i grunty przy zagrodach bez uprzedniej wizyty u właściciela choć może się zdarzyć...". Czyli jasno i wraźnie że to nie MY. Dalej Ty znowu pouczałeś mnie na temat jak to można ustalić pewne dane . Ogólnie wyglądało to na atak, dlatego nie dziw się reakcji pewnych osób.Więcej nie odpowiadam na ten temat.Janusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 A gdzie jest to Podlesie o które tyle krzyku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Na Podlasiu:)He he...Pytasz się, jakbyś to nie Ty odwiedził żonę Rolnika, w czasie Jego nieobecności....TEMAT ZAMYKAM, a z racji wieku < nie parząc na Ciebie romkol :) >, proszę o posłuzeństwo....Coś wyszło na obozowisku WH?Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Cromags, zamiaru dyskutować z tobą nie mam, bo i po co? Wchodzisz chłopie w czyjś wątek, ani się nie przedstawisz (skoro mowa o poszanowaniu i kulturze), tylko pytasz od razu kto gdzieśtam pole przerył? A co my wróżbici? Zawsze staramy się pytać i załatwiać wszystko legalnie (czy chodzi o osoby prywatne, spółdzielnie czy nadleśnictwa), widać sam nie doczytałeś co koledzy napisali. A słuchy o różnych grupkach, ryjących po okolicy nawet o 5 rano również i do nas/mnie dochodzą od rolników i jednego z nadleśnictw, stąd i moje pytanie, więc też poczytaj i zastanów się zanim zaczniesz na kogoś rzucać cień... Kończąc ten temat, pozdrawiam kolegę skądkolwiek jest.A wracając do tematu, Fakker widzę że jednak nadal na kanarku" śmigasz, i kiedy w końcu gdzieś się z nami wybierzesz? Romkol, jak wrażenia z koszarowców? Słyszałem żeś ładną skrzyneczkę trafił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 PG no nadal na kanarku smigam bo przysłali mi nowego i 2 latka gwarancja ma więc sam rozumiesz .Chetnych na kupno nie było .:( A co do wspólnych wypadów pisałem Sv ,że najbardziej mogę w tygodniu bo z weekendami cięzko.W następnym tygodniu odwiedzam Modlińskie pola i łaki, zobaczę co tam wyjdzie ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 A to w rodzinne landy kolega uderza :) Nad wypadzikiem w tygodniu pomyślimy, sam myślę właśnie o jakimś dzionku wolnym (może nawet piątek, coby z weekendem się zazębiło), bo siedzenie w pracy jakoś delikatnie mówiąc mnie ostatnio drażni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus37 Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Witam,Fakker i PG jakbyscie mieli czas w tygodniu to ja jestem chetny. Tak sie sklada ze mam troche wolnego wiec jesli planujecie wypad np. w piatek to dajcie znac.Pozdrowka, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Sv cichosza bo się wyda:)a jak się dowie moja żonka to koniec ze mną.Pg koszary super,teren ogólnie bardzo zaśmiecony ale ciekawy,z fantów to najciekawsza jest skrzyneczka niewiadomego przeznaczenia z napisem Tonschreiber d (Sammler)może ktoś przetłumaczy? jutro strzele fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam! czy ktoś z Waszej ekipy wczoraj (2.04.) szalał na poletku przed Skwierzyną :)widziałem 2 osobników ze słuchawkami i sprzętem w trakcie pracy... chyba że miejscowi"...a pogoda ku temu dobra :)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Cześć DareQ, dawno żeś się nie odzywał :) Skwierzyna nie nasz rejon operacyjny :) - za daleko jak na wypad w środku tygodnia, więc na 100% nikt z naszej ekipy. A że się tak delikatnie zapytam, znów ktoś syf po sobie zostawił???Swoją drogą, zaczynają mnie nużyć pytania kto, czym i czemu pole gdzieśtam przerył :/ Chyba czas wszystkie informacje tylko na Pyrce" zamieszczać, a ten wątek potraktować czysto towarzysko :]Pozdrawiam.PG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Do Skwierzyny za daleko - coś kole 100 km, a drogę spowalniają Tiry .... ale kierunek na Sieraków można byłoby kiedyś obrać.Które pola trzepali? Raz w miesiącu tamtędy przejeżdżam ale nie miałem czasu na spacer w tej okolicy.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Sv, jakby co daj znać jak w weekend się ustawiamy. Miejsc parę napewno się znajdzie do sprawdzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 PG..OK..tak tylko się zainteresowałem bo byłem służbowo w tej okolicy. Czy bałagan? za3nali dopiero chodzić bo blisko drogi..dawno mnie nie było..zima..życie priv. :) studia i brak czasu :( teraz w weekend wesele a w niedzielę..? chyba będę dogorywał po" ale może znajdę czas na swoje" poletka bo pierwszy wypad był OK.SV :) ręce precz od Sierakowa! :)Darz Dół w nowym sezonie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 DareQ, dopiero chłopie sezon zaczynasz??? U nas wcale się nie zakończył :) Wpadniemy kiedyś do ciebie zapoznać się z glebą :) A studiujemy w... ? jak w Poznaniu to daj kiedyś znać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 no niestety :( brak czasu... a studiujemy :) na Zwierzynieckiej WSHiU, właśnie w przyszły czwartek znów jadę na 3 dni. Tym razem wezmę GPS-a żeby poszukać(jak będę wracał)kolejnego geo-cache'a gdzieś nad Jez.Kierskim GG: 9931690 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajan77 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Witam mieszkam od niedawna w poznaniu można by się do któregoś z was podłączyć i razem pochodzić mam samochód więc nie ma problemu z transportem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.