soli Napisano 3 Marzec 2008 Autor Share Napisano 3 Marzec 2008 Chciałem się Wam pochwalić moim dzisiejszym trafieniem. Niech mi nikt nie mówi że u chłopa w garażu nie można już nic znaleźć. Mam prośbę czy może mi ktoś doradzić jak go fachowo zakonserwować żeby nie zniszczyć.Ma małe wżery ale pod spodem jest farba no i przede wszystkim tarcza z runami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 3 Marzec 2008 Autor Share Napisano 3 Marzec 2008 Zdjęcie nr.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 3 Marzec 2008 Autor Share Napisano 3 Marzec 2008 Zdjęcie nr.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 3 Marzec 2008 Autor Share Napisano 3 Marzec 2008 Zdjęcie nr.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Cenne i rzadkie trafienie.Gratuluję.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Co do konserwacji to on jej prawie nie wymaga,może trochę wd40 zeby nie rdzewiał?ale niech się wypowiedzą tęższe umysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 No, no.. Nie powiem, chyba M40 - to ma czlowiek w zyciu szczescie. Gratulacje. Tez mi sie wydaje ze WD40 bedzie tu najlepszym rozwiazaniem. Jeszcze raz slowa uznania i zazdrosci:)PozdrawiamAdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 WD 40 jest super do rozruszania zardzewiałego zamka w drzwiach bo penetruje i oliwi od razu ...tylko pytanie jakim żrącym fajansem on tak dobrze penetruje ? może jednak ktoś się wypowie jak to działa na kalki ? Szkoda by było popsować tego gara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Gratulacje !!! To sie nazywa trafienie.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 To moze lepiej do dzialu konserwacja, w temacie zaznaczyc ze helm SS i wtedy oczekiwac konkretnych odpowiedzi, bo z takim topiciek to dosc kiepska reklama a co za tym idzie brak odwiedzin :tegich głow: czy umyslow jak kto woli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 No gratulacje,widzę że nity są to może pochwalisz się fasunkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Wosk pszczeli (nawet german docenił jego właściwości) w proporcji z rozpuszczalnikiem nitro, podgrzać wymieszać. Podgrzać również przedmiot, najlepiej na jakiejś gorącej blasze położyć na chwile, do momentu, w którym rozpuszczony i gorący wosk będzie się ładnie-cienką warstwą przy użyciu pędzelka rozprowadzał.Soli co do znaleziska - pewnie pozostałość po kampfgruppe Schafer". Gratulacjepozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 ja jestem prawie pewien, ze pod ta widoczna rdza kryje sie piekna farba.Mozna to wyczyscic, widzialem nawet przepis na pewnym forum zagranicznym, ale tu nie mozna podawac linkow do stron, gdzie trzeba sie logowac.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 To przeslij mu na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 wd40 tylko straci na wartosci... nie smaruje sie hełmów !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 WitamNiestety środek nie jest rewelacyjny została tylko obręcz i kawałek potnika. Ale lepsze to niż nic.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Do kolegi darmatt co z tym przepisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Ehh Soli mowie zaloz lepiej watek w konserwacji, zaznacz ze hałer ss .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 5 Marzec 2008 Autor Share Napisano 5 Marzec 2008 Do kolegi Adr. Wątek na konserwacji założyłem razem z tym jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 soli jak nie UPA to SS -uspokoisz sie !! gratuluje -pozdro :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Ano. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.