Skocz do zawartości

Moje dzisiejsze trafienie.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się Wam pochwalić moim dzisiejszym trafieniem. Niech mi nikt nie mówi że u chłopa w garażu nie można już nic znaleźć. Mam prośbę czy może mi ktoś doradzić jak go fachowo zakonserwować żeby nie zniszczyć.Ma małe wżery ale pod spodem jest farba no i przede wszystkim tarcza z runami.

No, no.. Nie powiem, chyba M40 - to ma czlowiek w zyciu szczescie. Gratulacje. Tez mi sie wydaje ze WD40 bedzie tu najlepszym rozwiazaniem. Jeszcze raz slowa uznania i zazdrosci:)

Pozdrawiam
Adr

WD 40 jest super do rozruszania zardzewiałego zamka w drzwiach bo penetruje i oliwi od razu ...tylko pytanie jakim żrącym fajansem on tak dobrze penetruje ? może jednak ktoś się wypowie jak to działa na kalki ? Szkoda by było popsować tego gara.

To moze lepiej do dzialu konserwacja, w temacie zaznaczyc ze helm SS i wtedy oczekiwac konkretnych odpowiedzi, bo z takim topiciek to dosc kiepska reklama a co za tym idzie brak odwiedzin :tegich głow: czy umyslow jak kto woli :)

Wosk pszczeli (nawet german docenił jego właściwości) w proporcji z rozpuszczalnikiem nitro, podgrzać wymieszać. Podgrzać również przedmiot, najlepiej na jakiejś gorącej blasze położyć na chwile, do momentu, w którym rozpuszczony i gorący wosk będzie się ładnie-cienką warstwą przy użyciu pędzelka rozprowadzał.
Soli co do znaleziska - pewnie pozostałość po kampfgruppe Schafer". Gratulacje
pozdr.

ja jestem prawie pewien, ze pod ta widoczna rdza kryje sie piekna farba.

Mozna to wyczyscic, widzialem nawet przepis na pewnym forum zagranicznym, ale tu nie mozna podawac linkow do stron, gdzie trzeba sie logowac.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie