Skocz do zawartości
  • 0

Coś jak nieśmiertelnik.

Słuszny

Pytanie

Napisano

Ot,trafiła sie taka blaszka.W zasadzie dwie blaszki łaczone jak szufladka.Na pierwsze skojarzenie,jak nieśmiertelnik austro-węgierski ale chyba jednak nie.Czy moze ktos pomóc w zidentyfikowaniu tego cóś" ????

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ot,trafiła sie taka blaszka.W zasadzie dwie blaszki łaczone jak szufladka.Na pierwsze skojarzenie,jak nieśmiertelnik austro-węgierski ale chyba jednak nie.Czy moze ktos pomóc w zidentyfikowaniu tego cóś" ????

Napisano
Skoro rozsuwany, to polski znak tożsamości wz.20.

http://www.iirp.prv.pl/piechota/niesmiertelniki/wz20/departament_piechoty_niesmiertelniki_20.html

Pozdrawiam.
Napisano
Nie wiem czy przyznawać sie do tego że.....,spacerowałem sobie z pieskiem po polach i ugorach,i tak trafiały sie monetki,nawet boratynki,guziki,standardowo tubki po wszelkiego rodzaju masciach,sztućce i takie tam.Ale na tych okolicach WP to bym sie nie spodziewał,prędzej kosmitów :)Więc o tyle jest to ciekawe.
Napisano
A mogę zapytać jakie okolice tak geograficznie? Ja nie kopie, ale mówisz, że dziwne miejsca? Nieźmiertelnik bardzo charakterystyczny. A nie było w środku kartki? oraz czy nie ma w środku nić wybitego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie