Ncx Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Witam! Trafiła mi się taka mała łuska... nie wiem z czego może być bo nie posiada żadnych oznaczeń z spodu. Znalazłem ja w okolicy schronu. Wydaje mi się, że może to być łuska z jakiegoś pistoletu polskiego/niemieckiego?
martian. Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Nie koniecznie, bo może to być Mauser. Zależy od bić.
maciek_zagroba Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ja mam taką samą tylko że z biciami:N-3S-44E-gwiazdkaW-XJaki kraj produkcji?
Ncx Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Dodałem zdjęcie spodniej strony może to ułatwi identyfikacje.Jak widać na zdjęciu nie ma żadnych oznaczeń.
f35jsf Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 @ Kol. Maciek_ZagrobaŁuska 7,62x25 Tokarew, fabryka Ulianowsk, 10.1944.@ Kol. Ncxprawdopodobnie to samo czyli 7,62x25 Tokarew, produkcja sowiecka, z przed 1942 roku. Taka jest moja opinia:)))Pozdrawiam.
Question
Ncx
Witam! Trafiła mi się taka mała łuska... nie wiem z czego może być bo nie posiada żadnych oznaczeń z spodu. Znalazłem ja w okolicy schronu. Wydaje mi się, że może to być łuska z jakiegoś pistoletu polskiego/niemieckiego?
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.