Ncx Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Witam! Trafiła mi się taka mała łuska... nie wiem z czego może być bo nie posiada żadnych oznaczeń z spodu. Znalazłem ja w okolicy schronu. Wydaje mi się, że może to być łuska z jakiegoś pistoletu polskiego/niemieckiego?
martian. Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Nie koniecznie, bo może to być Mauser. Zależy od bić.
maciek_zagroba Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Ja mam taką samą tylko że z biciami:N-3S-44E-gwiazdkaW-XJaki kraj produkcji?
Ncx Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Dodałem zdjęcie spodniej strony może to ułatwi identyfikacje.Jak widać na zdjęciu nie ma żadnych oznaczeń.
f35jsf Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 @ Kol. Maciek_ZagrobaŁuska 7,62x25 Tokarew, fabryka Ulianowsk, 10.1944.@ Kol. Ncxprawdopodobnie to samo czyli 7,62x25 Tokarew, produkcja sowiecka, z przed 1942 roku. Taka jest moja opinia:)))Pozdrawiam.
Pytanie
Ncx
Witam! Trafiła mi się taka mała łuska... nie wiem z czego może być bo nie posiada żadnych oznaczeń z spodu. Znalazłem ja w okolicy schronu. Wydaje mi się, że może to być łuska z jakiegoś pistoletu polskiego/niemieckiego?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.